Átigazolási tájékoztató - 2022 nyár

2022. június. 16., 14:37   |    

Átigazolási tájékoztató - 2022 nyár

Tisztelt Csapatvezetők!

Mellékelten küldjük a 2022/2023. évi bajnoksággal és átigazolással kapcsolatos főbb tudnivalókat.

Felhívom figyelmüket, hogy felnőtt játékosoknál az úgynevezett "szabad rablás" 2022.07.01 -től 2022.07.20. éjfélig tart! Utána már csak az átadó sportszervezet hozzájárulásával tud átigazolni a játékos.

A nyári átigazolási időszakban a Működési Költségtérítés alkalmazását a NYIÁSZ tartalmazza, amely az utánpótlás korosztályokra (B és C táblázat) érvényes!

A 2022-es nyári átigazolási időszakban a 2003.01.01-én vagy utána született játékosok utánpótlás korúnak számítanak, így rájuk a NYIÁSZ-ban meghatározott „B” illetve a női utánpótlásban a ,,C” táblázat alapján kell a működési költségtérítésre vonatkozó rendelkezéseket alkalmazni!

Tájékoztató

IGAZOLÁSOK (csak 5. életévet betöltött magyar állampolgár)

Szükséges dokumentumok:

  1. a) Kitöltött, aláírt, lepecsételt igazoló lap (3. sz. melléklet)
  2. b) Anyakönyvi kivonat (az anyakönyvi kivonat feltöltése minden esetben kötelező elem új igazolásnál!)
  3. c) 1 hónapnál nem régebbi színes igazolványkép
  4. d) NYIÁSZ szerinti 2. sz. melléklet
  5. e) személyi igazolvány elő és hátlapjának a másolata, vagy útlevél vagy kártyaformátumú vezetői engedély

ÁTIGAZOLÁSOK

Szükséges dokumentumok:

  1. a) Kitöltött, az átadó, átvevő csapat által cégszerűen aláírt, lepecsételt és a labdarúgó, valamint a törvényes képviselő által aláírt Átigazoló lap (4. sz. melléklet)
  2. b) Személyazonosságot igazoló dokumentum (személyi igazolvány elő-, és hátlapja, vagy útlevél)
  3. c) Utánpótlás korosztályú labdarúgók esetében, amennyiben a játékosnak 2 éven belül volt hivatalos mérkőzésen való pályára lépése, az alábbi dokumentumok feltöltése szükséges:
  • pénzügyi megállapodás Grasroots oldalirányú átigazolásnál, valamint a lefelé történő átigazolások esetében
  • működési költségtérítésre vonatkozó számla,
  • a pénzmozgás megtörténtének igazolása (átutalási bizonylat) Amennyiben az átigazolás utánpótlás korosztálynál pénzügyi kötelezettséggel nem jár, úgy a „nullás” pénzügyi megállapodás feltöltése kötelező, melyet augusztusban mindkét sportszervezet részéről cégszerű aláírással és pecséttel kell ellátni!

Felhívjuk az egyesületek figyelmét, hogy a beadott igazolás, átigazolás alapvető kritériumának a szabályszerűen kitöltött, érvényes dátummal ellátott, javítás nélküli igazoló, átigazoló lapot tekintjük!

Amennyiben igazolási, átigazolási kérelem benyújtásakor nem szabályszerűen kitöltött igazoló, átigazoló lap (hivatalos pecséttel, cégszerű aláírással, valamint a labdarúgó és törvényes képviselő aláírásával) kerül feltöltésre, a kérelem automatikusan elutasításra kerül!

Az (át)igazoló lap érvényessége a keltezéstől számított 30 nap. A hiánypótlásra is ezen érvényességi időn belül van lehetőség. A határidő lejárta után a kérelem elutasításra kerül.

Mellékeljük az igazoló és átigazoló lapot az első leigazoláshoz történő nyilatkozatot, valamint ahol van pénzmozgás ahhoz a megállapodás mintát és a működési költségtérítéses táblázatot, illetve az aktuális NYIÁSZ-t.

VERSENYENGEDÉLYEK

2022-2023-es bajnoki évre érvényes versenyengedélyeket 2022. Július 1. után lehet bebökni az IFA programban (kérjük a korosztályokra figyeljenek)!

A Versenyengedélyek jele (tavalyihoz hasonlóan):Megyei I., II., III. osztályban egyaránt "D" jelű versenyengedély lesz érvényben, az 2004.01.01. után születettek részére pedig megyei"I" jelű versenyengedélyt kell váltani, amellyel bármelyik bajnokságban pályára tudnak lépni!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a mindenki számára elérhető ifa.mlsz.hu programon keresztül lehet kiválasztani azon labdarúgókat, akiknek versenyengedélyt szeretnének kiváltani. A kiválasztás után automatikusan látjuk a versenyengedély kérelmeket.

Menete: ifa.mlsz.hu – belépés kód jelszóval – sportszervezetek oldala –ügyintézés, adminisztráció – játékos ügyintézés -  versenyengedély fül – alul tömeges kérelem – új kis ablakban szűrőket beállítani /sportág, évad, szűkítés/ - kiválasztani a megfelelő betűjeleket /D, I, Gy, ÖF, K, stb./ alul tovább gomb. 

Kérjük, hogy a betelt sportorvosi lapokat mielőbb küldjék be, cseréjük továbbra is díjmentes.

Fotó feltöltése:  az ifa programon keresztül a legkönnyebb, menete: Sportszervezet-Ügyintézés, adminisztráció-Játékos ügyintézés-Fényképek!

Kérjük, hogy ne az utolsó napokra hagyják az ügyintézést!

Együttműködésüket előre is köszönjük!

 


Letölthető dokumentumok


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok