Elismerések

A Magyar Labdarúgó Szövetség Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága évek óta „A megye labdarúgásáért” kitüntetéssel díjazza a régió labdarúgásában kimagasló tevékenységet nyújtó szakembereket.

2015
Horváth Dénes

Horváth Dénes játékosként, majd edzőként is bizonyított a futballpályán. A kemény munka és a fegyelmezettség feltétlen híve. Labdarúgóként az ETO-ban nevelkedett, s ott is lett élvonalbeli futballista. Legnagyobb sikerének az 1979-es MNK-győzelmet tartja, amikor az ETO-val Szabó Ottó góljával győzték le a Ferencvárost.
Harminckét éves koráig csak győri csapatokban játszott, így a DAC-ban és a Győri Dózsában is. Ezután külföldre, Ausztriába igazolt, ahol tizenkét évig futballozott. Közben már edzőként is dolgozott.
Miután hazatért, végigjárta a ranglétrát, több tehetség  – így a Füzi, a Czetti vagy a Segovits testvérpár – fejlődött az irányítása alatt. Edzőként a DAC-nál érte el eddigi legnagyobb sikerét: a csapatot a megyei első osztályból egészen az NB II-ig vezette. Kisebb Komárom-Esztergom megyei kitérő után többek közt az ETO U19-es csapatát is irányította. Jelenleg a megyei I. osztályú Lipót-Pékség szakvezetője. Szakmai elhivatottsága, felkészültsége révén több éve Győr-Moson-Sopron megye amatőrválogatottjának  kapitányaként is számítanak rá.


2014
Horváth Tamás

Évek óta hagyomány, hogy az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyi Igazgatósága „A megye labdarúgásáért" díjjal jutalmaz olyan sportembereket, akik sokat tesznek a régió labdarúgásáért.
2014-ben olyan szakember vehette át az elismerést, aki eddigi hosszú és eredményes pályafutása alatt szinte csak a megyében dolgozott. Horváth Tamás a TF-en 1975-ben végzett testnevelés szakon, két évvel később labdarúgó-szakedzői képesítést szerzett. A Győri ETO-nál kezdett el dolgozni 1975-ben, majd három évvel később nagyobb kihívás várta a város másik csapatánál: Bundzsák Dezső mellett lett pályaedző az akkor NB II-es MÁVDAC csapatánál.
Két év múlva már mint vezetőedző irányította, nem kis sikerrel, a kék-fehéreket. Vezetésével 1981-ben a Magyar Kupában a legjobb nyolcig menetelt a nádorvárosi alakulat, melynek Honvéd elleni mérkőzésére nyolcezren voltak kíváncsiak. Összesen 18 évig volt a DAC-nál vezetőedző, s kétszer segítette pályaedzőként a vasutascsapatot.
Megyei I. osztályú bajnokot és NB III-as csapatot faragott a Győri Dózsából, ahol akkor többek közt Csertői Aurél és Stark Csaba is futballozott. Szakmai igazgatóként megfordult Celldömölkön, s szintén rövid ideig dolgozott Ajkán. A régióban Mosonszentmiklóson, Győrszentivánon, Vámosszabadin, Hegyeshalomban és Abdán is dolgozott.
Időközben elvégezte az A licences tanfolyamot, megyei instruktorként évekig az edzőképzésért volt felelős, s ma is részt vesz az állami képzésben. Öt éve tért vissza az ETO-ba, négy esztendeje a most másodosztályú női csapat szakvezetője, s párhuzamosan a megyei I. osztályban szereplő Lipót-Pékség edzője.

2013
Gunyhó Ferenc

Kitüntetettünk a győri Szerszámgépgyárban kezdett el futballozni, majd mivel a vállalat egyesült a Rábával, átkerült az ETO kötelékébe. A Rába-partiaknál végigjárta a szamárlétrát, egészen a tartalékcsapatig jutott. Katonaként a Győri Dózsában szerepelt, majd ismét az ETO következett. 1970-ben Bábolnára került, s ott lett először felnőttcsapat edzője. Trénerként a harmad és a másodosztályban is irányította a csapatot. Dolgozott Tatán, Sopronban és többször Szombathelyen is, ahol pályaedző és vezetőedző is volt az élvonalban. 2002-ig a Győri ETO utánpótlását irányította, majd edzőként ismét Bábolna, Csorna, majd Lipót következett. Jelenleg az élvonalba igyekvő Gyirmót utánpótlásáért felel, több száz gyermek és fiatal felkészülését irányítja.

 

2011
Horváth Ernő, Káró Ferenc, Keglovich László, Kocsis Imre, Kovács István, Mezei Miklós, Mészáros Sándor, Palotai Károly, Szakács Imre, Szigeti István, Takács Lajos, Tamási Gábor, Tarsoly Csaba, Tóth Péter, Horváth Cs. Attila.

2010
Axnix Imre, Cs. Kovács László, Hancz Attila, Horváth László, Illés Zoltán és Pécsi Ágoston.

2009
Schillinger Rudolf, Kamocsai Sándor, Horváth György, Funtek János, Németh Tivadar, Szigeti Ernő.

2008
Molnár János, Piskolti Béla, Holló László, Laczó István, Balázs László, Jakab Zoltán, Kővári András.

2007
Pálffy Attila, Kovács György, Köő Tibor, Turi Lajos és Kiss Géza, Rongits Károly.

2006
Vas László, Tuba József, Pozsgai István, Horváth Ferenc (posztumusz elismerést kapott), Várnagy András, Horváth Miklós és Eső János.

2005
Soós László, Egresits Sándor, Kovács András, Magyar Imre, Pálfalvi Gábor és Szokoli Sándor.

2004
Dominek Gyula, Dorfinger Károly, Gunyhó Ferenc, Oross Imre, Jabronka Béla, id. Tihanyi György.

2003
Vas János, Rákóczi József, dr. Farkas Károly, Nagy István, Takács Ferenc és Farkas János.

2002
Dr. Hegyi Ferenc, Kleinhoff István, Páder Vilmos, Szalay Lajos, Tuba Pál és Turány Imre.

2001
Rozics Lászlóné, Varga András, Leipold István, dr. Sipos József, Sárközi Dezső és Kovács József.

2000
Szalai József, Légrády Gábor képviselője, Koós László, Kantó László, Dezamits Imre, Horváth István.

1999
Horváth István, Károlyfalvi József, Németh László, Rácz István, Rigó Béla és Szabó Lajos.

Horváth Cs. Attila örökös tiszteletbeli elnök
Palotai Károly örökös elnökségi tag
Keglovich László örökös elnökségi tag
Orbán Árpád örökös elnökségi tag
Várnagy András örökös elnökségi tag

Szponzorok