Tájékoztató bármely hivatalos MLSZ-mérkőzés rögzítésének és közvetítésének feltételéről

2021. augusztus. 15., 08:58   |    

Tájékoztató bármely hivatalos MLSZ-mérkőzés rögzítésének és közvetítésének feltételéről

MLSZ tájékoztató:

A 2021/22-es bajnoki évtől az MLSZ-nek új szerződése van az MTVA-val. Az eddigi szerződés lehetővé tette, hogy a megyei bajnokságok mérkőzéseinek közvetítésére az MLSZ az MTVA engedélye nélkül helyi tv-vel, helyi portállal szerződést kössön.

Az új szerződés ezt nem teszi lehetővé és az MTVA-tól kapott információk szerint az MTVA ezt a jogot magánál tartja, tehát nem járul ahhoz hozzá, hogy az MLSZ szerződjön a megyei bajnokságok mérkőzéseiről készítendő felvételekre harmadik személlyel.

Ebből következően, a megyei mérkőzésekről alapból az MTVA készíthet felvételt és ha a megyei bajnokságok mérkőzéseit harmadik személy fel kívánja venni és a felvételt bármely módon nyilvánosságra akarja hozni, akkor ennek érdekében az MTVA-hoz kell fordulnia, az MTVA-tól kell erre engedélyt kérnie és a mérkőzéseken az MTVA engedélyével készíthet felvételeket. Erre a mérkőzéseken is figyelni kell, és a mérkőzéseken csak annak lehet a felvétel készítést engedélyezni, aki az MTVA engedélyével rendelkezik.

Fontos, hogy a mérkőzésekről a csapatok maguk készíthetnek felvételt, de az így készült felvétel nem hozható nyilvánosságra (pl.: nem lehet feltölteni a youtube-ra, facebookra, nem, lehet leadni helyi tv-ben, nem kerülhet fel a csapat honlapjára vagy helyi portálra stb.), kizárólag a mérkőzéssel  érintett csapatok és az MLSZ belső sportszakmai céljaira lehet azokat felhasználni.

 

MTVA tájékoztató:

Tisztelt Partnerünk!

Az augusztus 1-én induló labdarúgó szezonban azok a mérkőzések, amelyeket az MTVA élőben vagy felvételről közvetít, kizárólag az MTVA csatornáin tudják követni a szurkolók, sportbarátok. Az MTVA által nem közvetített mérkőzéseket a klubok a különböző platformjaikon, felületeiken a csatolt közleményben szereplő feltételek és költségek mellett használhatják.


Letölthető dokumentumok


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

Szponzorok