Pályafutásuk után is maradtak

2020. május. 25., 10:05   |    

Pályafutásuk után is maradtak

A labdarúgásban nem ritka, hogy egy-egy játékos több csapatban is megfordul, s így kénytelen többször is költözködni – akadnak, akik annyira megszeretnek egy-egy települést, hogy a pályafutásuk végén ott telepednek le.

Több ilyen labdarúgó van Győr-Moson-Sopron megyében is, közülük most hármat kérdeztünk meg, miért választották régiónkat lakhelyül.
Balog Zoltán Békéscsabán nevelkedett, s a 2000-es években a Ferencváros meghatározó védője lett. A hatszoros magyar válogatott, s kétszeres magyar bajnok futballista 2012-ben igazolt Gyirmótra. Napjainkban a megyei első osztályban szereplő Kapuvár edzője.
„Öt évvel ezelőtt járt le a szerződésem Gyirmóton, s bár kerestek Szegedről és Siófokról is, mivel nagyon jól éreztük magunkat és már a kisfiam is itt született, úgy döntöttem, maradunk Győr-Moson-Sopron megyében. Egy rövid ideig Ausztriában fociztam, de egy lábtörés után befejeztem a profi játékot. Azóta vagyok edző Kapuváron, s igaz, túl vagyok egy váláson, úgy gondolom, jó helyre kerültem. Sokat éltem a fővárosban, de igazából a vidék áll közelebb hozzám. A kisfiam ősszel kezdi a sulit, s az új párommal már nagyon várjuk a kistestvérét is” – árulta el a korábbi kiváló védő.
Puglits Gábor több élvonalbeli együttesben, így Győrben és Sopronban is futballozott. Sőt, Vácon bajnok volt, hétszer pedig szerepelt a válogatottban is. Ugyan a fővárosban született, de családjával már Ménfőcsanakon érzi otthon magát. Játszott még Mosonmagyaróvárott, Ménfőcsanakon, Rábapatonán, Győrladaméron, Győrszemerén, Dunaszentpálon és Győrújfalun is.
„Belgiumból már Győrbe tértem haza, s a kislányunk itt kezdte el az iskolát, a feleségem is itt kapott munkát. Az édesapám halála után már nem is volt, ami Budapesthez kötött volna – kezdte Puglits Gábor.
– Több megyei csapatban is futballozhattam, s nem bántam meg, hogy így döntöttünk. A lányunk ma már huszonöt éves, én most Győrújfalun az U13-as csapat edzője vagyok, de emellett egy autóalkatrészeket forgalmazó vállalat raktárában is dolgozom. Dunaszegen felnőttcsapatnál is voltam edző, de ezen a szinten már nem vállalnék ilyen feladatot. A gyerekek még őszintén, tiszta szívvel futballoznak.”

Érdekesség, hogy Puglits Gábor a BVSC-ben csapattársa volt annak a Farkasházy Lászlónak, aki szintén Győrben kötött ki. Utóbbi is hétszeres magyar válogatott, és több mint száz alkalommal szerepelt az MTK-ban, 2003-ban került Győr-Moson-Sopron megyébe, amikor Ausztriából hazatérve Koroncóra igazolt.
Hét év múlva lett a győri DAC játékosa, majd utánpótlás-vezetője, jelenleg pedig a kék-fehérek elnöke.
„Hamarosan átalakul a klubvezetés, valószínű más fogja irányítani az egyesületet, de mindenképp a DAC-ban képzelem el a további jövőmet. Bízom benne, hamarosan ismét sok gyerek futballozik majd a DAC-ban. Korábban a nulláról kellett az utánpótlásképzést felépítenünk, s volt időszak, amikor kétszázötven fiatal játékosunk is volt. Nagyon megszerettük a várost, a páromat már itt ismertem meg. Tizenhárom éves a kisfiunk, és hát hol máshol, a DAC-ban futballozik. Nagyszerűen érezzük magunkat Győrben, itt kerek az életünk” – mondta a volt válogatott futballista.
(Kisalföld)


Letölthető dokumentumok


További hírek

Szurkolóknak
Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

2020-10-01 12:12:16

Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

Hétvégén, a SFAC elleni hazai vereséget követően sejtelmes nyilatkozattal utalt lemondására Pék László a Megyei I. osztályban szereplő Pannonhalma edzője. A rutinos szakvezető érdeklődésünkre megerősítette: valóban feláll a kispadról, s már el is köszönt a játékosaitól.

Szurkolóknak
Sorsoltak a kupában

2020-09-10 20:27:35

Sorsoltak a kupában

Csütörtök este tartották a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójának sorsolását.

Szurkolóknak
A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

2020-09-03 13:31:23

A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

Szerdán a 3. fordulót rendezték a Keglovich László Megyei Kupában.

Szurkolóknak
Soproni párharc a Keglovich-kupában

2020-08-31 11:15:39

Soproni párharc a Keglovich-kupában

Szerdán rendezik a Keglovich László Megyei Kupa 3. fordulóját.

Értesítők, információk

Szponzorok