Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

2020. október. 01., 12:12   |    

Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

Hétvégén, a SFAC elleni hazai vereséget követően sejtelmes nyilatkozattal utalt lemondására Pék László a Megyei I. osztályban szereplő Pannonhalma edzője. A rutinos szakvezető érdeklődésünkre megerősítette: valóban feláll a kispadról, s már el is köszönt a játékosaitól.

„Döntésem oka nagyon egyszerű, a vezetőség és az edzőpáros hirtelen máshogy kezdte látni a jelent és a jövőt. Fogalmazhatnánk úgyis, hogy az eredménytelenség hatására elfogyott a türelem velünk szemben. Annak ellenére, hogy erősödött a megyei első osztály, mi a bentmaradást biztosra véve vágtunk neki a szezonnak. Az első hét forduló kevésnek bizonyult ezt bebizonyítani - kezdte Pék László. Viszontagságos két és fél év van mögöttem, ugyanakkor sok szép emléket, új barátot szereztem az előző két szezonban egy kifutó idősebb generációval. Most teljes a fiatalítás, nagyok a remények, de kevés a türelem. A srácoknak sok sikert, kitartást kívánok, még rengeteg élmény vár rájuk, hisz a foci egy gyönyörű játék." 

Az 55 éves tréner nem ma kezdte a szakmát.

”Nagyjából harminc éve vagyok edző, s azt hiszem mindenhol alkottam valami maradandót. Ma már vannak olyan játékosaim, akiknek a szüleinek is én voltam az edzője. Úgy érzem, ami nem változott a három évtized alatt, az a játékosaim túlnyomó részének ragaszkodása hozzám, a módszereimhez. Ami a legfontosabb, hogy még a mai napig gyakorlatban megmutatok mindent az edzéseken. Célom továbbadni azt a tudást, amit mint futballista, majd edző felhalmoztam az évek alatt. Amúgy nincs bennem senkivel szemben harag, már megtanultam hogy egy vitának, csak vesztesei vannak, s közhely, de igaz: lesz mindig holnap.”

A váltással kapcsolatban megkerestük a pannonhalmiak elnökét, Baki Balázst is.

„Sajnos a csapatunk eredményessége elmaradt a várttól, de korrekten váltunk el az edzőktől„ – mondta a sportvezető, aki hozzátette, az új edző személyéről később döntenek.

Forrás: Kisalföld

További hírek

Szurkolóknak
Sorsoltak a kupában

2020-09-10 20:27:35

Sorsoltak a kupában

Csütörtök este tartották a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójának sorsolását.

Szurkolóknak
A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

2020-09-03 13:31:23

A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

Szerdán a 3. fordulót rendezték a Keglovich László Megyei Kupában.

Szurkolóknak
Soproni párharc a Keglovich-kupában

2020-08-31 11:15:39

Soproni párharc a Keglovich-kupában

Szerdán rendezik a Keglovich László Megyei Kupa 3. fordulóját.

Szurkolóknak
Csornai siker a Magyar Kupában

2020-08-20 10:39:44

Csornai siker a Magyar Kupában

Fordulót rendeztek a MOL Magyar Kupa megyei selejtezőjében és a Keglovich-kupában.

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok