Nosztalgiázás és jubileum Jánossomorján

2018. május. 29., 10:45   |    

Nosztalgiázás és jubileum Jánossomorján

Jánossomorján nem feledkeznek meg a régi sikerkovácsokról, ezért a 20 évvel ezelőtti Szabad Föld Kupa-győztes csapatnak rendeztek jubileumi bankettet, azt megelőzően pedig a helyiek a Retro Gyirmót gárdájával játszottak.

A rendezvényen megjelentek a klub egykori sportvezetői, játékosai, valamint múltbéli és jelenlegi prominens személyiségek egyaránt. A legnagyobb taps az akkori mezőgazdasági minisztert, dr. Nagy Frigyest fogadta, hiszen ő adta át 1998-ban a győztesnek járó serleget.
A megjelentek közül természetesen nem hiányozhatott a jánossomorjai labdarúgás ikonikus alakja, Fazekas Imre sem, aki immár évtizedeken keresztül vesz részt az egyesület életében.
„Több éven keresztül küzdöttünk annak idején azért, hogy végre egy igazán jó csapatunk alakuljon ki – kezdte a sportvezető. – Az 1996–97-es bajnokságot végül sikerült megnyernünk, ez az év nagy lökést adott a további szép eredményekhez. A következő évben aztán a Magyar Kupa küzdelmeiben is sikerült jól szerepelni, így juthattunk el a Szabad Föld Kupa döntőjéig. Csodálatos emlék ez, hiszen a Vasas otthonában, a Fáy utcában játszhattunk a Szabadegyháza ellen 1998. május 13-án. Ismételhetetlen futball-láz volt annak idején nálunk, öt autóbusszal és rengeteg autóval utaztak szurkolóink, akik több mint ötszázan buzdították a fiúkat a fővárosban.”
Drobnitsch Tamás vezetőedző csapata a rendes játékidőben 1–1-et játszott, végül a tizenegyespárbajban sikerült győzedelmeskednie. Utána pedig jöhetett a hajnalig tartó ünneplés.
„Érdekesség, hogy az edzőnk később még egyszer elhódította a kupát, ugyanúgy kétszeres győztes, mint Szalka Ferenc játékosként. Csodás érzés volt felidézni a régmúlt szép pillanatait és anekdotázni, újra átélni azokat a felejthetetlen történeteket” – említette Fazekas Imre.
A megemlékező ünnepség meghívottjai voltak a korábban szintén Szabad Föld Kupát nyert Gyirmót játékosai, akik 2001-ben a Fradi szentélyében Horváth László irányításával ünnepelhettek.
– Udvarias vendégek voltunk az eredményt illetően is, hiszen a sikerélményt meghagytuk az ünnepelt csapat tagjainak. Örömmel töltött el minket is, hogy a jánossomorjai csapatvezetők is milyen nagy tisztelettel és megbecsüléssel ápolják a korábbi sikereket és az azt elért labdarúgókat egyaránt. Nagyon készülünk a visszavágóra – mondta Kövecses Tamás, a Marcal-partiak csapatkapitánya.
(Lapincs Attila)


További hírek

Szurkolóknak
Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

2020-10-01 12:12:16

Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

Hétvégén, a SFAC elleni hazai vereséget követően sejtelmes nyilatkozattal utalt lemondására Pék László a Megyei I. osztályban szereplő Pannonhalma edzője. A rutinos szakvezető érdeklődésünkre megerősítette: valóban feláll a kispadról, s már el is köszönt a játékosaitól.

Szurkolóknak
Sorsoltak a kupában

2020-09-10 20:27:35

Sorsoltak a kupában

Csütörtök este tartották a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójának sorsolását.

Szurkolóknak
A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

2020-09-03 13:31:23

A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

Szerdán a 3. fordulót rendezték a Keglovich László Megyei Kupában.

Szurkolóknak
Soproni párharc a Keglovich-kupában

2020-08-31 11:15:39

Soproni párharc a Keglovich-kupában

Szerdán rendezik a Keglovich László Megyei Kupa 3. fordulóját.

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

2024-04-03 14:25:24

Fegyelmi határozat (Április 3.)

Szponzorok