Megszépül a DAC sporttelepe

2020. május. 31., 11:10   |    

Megszépül a DAC sporttelepe

Üzemeltetőként nemrég kapta vissza a Pápai úti létesítményét a jelenleg megyei II. osztályú DAC, amit a kék-fehérek szinte azonnal el is kezdtek felújítani.

Az első ütemben újrafüvesítették az edzőpályát, s elkészült a klubépület belső felújítása is. Kifestették, így megújult a tárgyaló, az öltözőkben, mosdókban pedig kicserélték az összes csaptelepet.
A napokban impozáns látványtervet tettek közzé a nádorvárosiak, amelyen több újdonság is felfedezhető. Többek között fedett lelátót kapna a centerpálya, egy helyett három kisebb méretű edzőpályát s fedett csarnokot, benne két műfüves kispályával alakítanának ki, építenének fel.
„Szerencsére sikerült máris támogatót találnunk, a magas hőmérsékletű szigetelőanyagokat gyártó mosonudvari Dualinvest, s annak ügyvezetője, Kappel Mihály látott fantáziát az egyesületünkben, amely így és persze az önkormányzat segítségével visszakaphatja korábbi patináját. A felújítás nem egy ütemben készül el, lépésről lépésre haladunk majd előre, s ami a tervekből is látható, cél, hogy egyfajta utánpótlásbázis is legyen a létesítmény” – árulta el Arnold Csaba, a nádorvárosiak klubigazgatója.
A tervek szerint elsőként a centerpálya újulhat meg, ahol a világítás már adott, ám nyilván nagyban javítaná a szurkolók komfortérzetét a fedett lelátó. Már elkezdték a játéktér rekonstrukcióját, s az is előfordulhat, hogy a következő idényben már ezen a pályán játssza bajnoki találkozóit a csapat.
A jelenlegi műfüves pálya mögött öt kis méretű műfüves játéktér kapna helyet, s a mellettük lévő csarnokban két, szintén kis méretű műfüves pályán edzhetnek majd rossz időben is a játékosok. A csarnok előtt egy kisebb parkot alakítanának ki, amely akár rendezvények helyszíne is lehet.
(Kisalföld)


További hírek

Szurkolóknak
Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

2020-10-01 12:12:16

Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

Hétvégén, a SFAC elleni hazai vereséget követően sejtelmes nyilatkozattal utalt lemondására Pék László a Megyei I. osztályban szereplő Pannonhalma edzője. A rutinos szakvezető érdeklődésünkre megerősítette: valóban feláll a kispadról, s már el is köszönt a játékosaitól.

Szurkolóknak
Sorsoltak a kupában

2020-09-10 20:27:35

Sorsoltak a kupában

Csütörtök este tartották a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójának sorsolását.

Szurkolóknak
A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

2020-09-03 13:31:23

A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

Szerdán a 3. fordulót rendezték a Keglovich László Megyei Kupában.

Szurkolóknak
Soproni párharc a Keglovich-kupában

2020-08-31 11:15:39

Soproni párharc a Keglovich-kupában

Szerdán rendezik a Keglovich László Megyei Kupa 3. fordulóját.

Értesítők, információk

Szponzorok