Harmadik lett a Lipót

2019. július. 22., 14:34   |    

Harmadik lett a Lipót

Balszerencsés elődöntő után bronzérmes lett a Lipót a hétvégi Mitrópa-kupán.

Hétvégén rendezték a megyei bajnokok nemzetközi tornáját, a Mitrópa Kupát, amelyen a Lipót Pékség mellett az osztrák ASV Siegendorf (Cinfalva), a nyugat-szlovákiai Marcelová (Marcellháza) és a Vas megyei bajnok Celldömölk vett részt.
Az elődöntőben a lipótiak az ASV Siegendorffal találkoztak, de szerencsétlenül alakult számukra a mérkőzés. Az első félidőben a hazaiak domináltak, s rengeteg helyzetükből a vezetést is megszerezték, míg az osztrák csapat nem igazán volt versenyképes ellenfél. A találkozó utolsó percében aztán egy szerencsétlen öngólnak köszönhetően 1–1 lett az állás, s tizenegyesekkel 4–3-ra a burgenlandi együttes győzött. A másik elődöntőben a Celldömölki VSE 1–0-ra nyert a hédervári pályán a Marcellháza ellen.
A bronzmérkőzésen a hazaik hátrányból, végül magabiztosan nyertek:
Lipót Pékség SE–FK Marcelová (Marcellháza) 5–2 (2–2)
Lipót: Takács N. – Simita, Bieder, Bella, Kapa Márkó – Schillinger, Csete, Farkas Z. –Nyári, Varga T., Kapa Martin. Edző: Varga Péter.
Gsz.: Nyári (3), Farkas Z., Varga T., ill. Kurucz, Gusienov.
A Marcellháza kezdte jobban a találkozót, a 11. percben már 2–0-ra vezettek a vendégek. A folytatásban feljavult a Lipót játéka, s Nyári három perc alatt elért duplájával kiegyenlített a házigazda. A második játékrészben a két fáradt csapat közül a lipótiak ébredtek hamarabb. Előbb az 51. percben Farkas, majd az 53.-ban újból Nyári vette be a nyugat-szlovákiai csapat hálóját. A lefújás előtt Nyári passzából Varga állította be az 5–2-es végeredményt.
„Különböző játékrendszereket próbáltunk ki, úgy gondolom csapatjátékban sikerült előre lépni, de persze voltak hibák. Vezettünk az osztrákok ellen, ám szerencsétlenül alakult a meccs vége. Ennek ellenére jó iramú találkozó volt, ami jól szolgálta a felkészülésünket. A bronzmérkőzésen mindkét csapat fáradtabb volt, rosszul kezdtünk, de a sok sérültünk ellenére is sikerült fordítanunk. A terhelés mindenképpen kellett a csapatnak. Simita Gergő biztosan alapember és kiemelkedő játékos lesz az idei csapatunknak, nagyon jó döntés volt a leigazolása. Zámbó Bence rutinos futballista, biztos lesz helye a csapatban, míg Farkas Zoltán fiatal játékos, akit még fel kell építenünk. Dénes Zsolt Csornáról csatlakozott hozzánk, mivel az NB III-ban szükségünk lesz harmadik kapusra is.”
A tornát az ASV Siegendorf nyerte, miután a döntőben 1–0-ra győzte le a Celldömölköt.
(Németh Richárd, Kisalföld. Fotó: Járeb Jutka)


További hírek

Szurkolóknak
Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

2020-10-01 12:12:16

Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

Hétvégén, a SFAC elleni hazai vereséget követően sejtelmes nyilatkozattal utalt lemondására Pék László a Megyei I. osztályban szereplő Pannonhalma edzője. A rutinos szakvezető érdeklődésünkre megerősítette: valóban feláll a kispadról, s már el is köszönt a játékosaitól.

Szurkolóknak
Sorsoltak a kupában

2020-09-10 20:27:35

Sorsoltak a kupában

Csütörtök este tartották a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójának sorsolását.

Szurkolóknak
A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

2020-09-03 13:31:23

A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

Szerdán a 3. fordulót rendezték a Keglovich László Megyei Kupában.

Szurkolóknak
Soproni párharc a Keglovich-kupában

2020-08-31 11:15:39

Soproni párharc a Keglovich-kupában

Szerdán rendezik a Keglovich László Megyei Kupa 3. fordulóját.

Értesítők, információk

Szponzorok