Bajnokok köszöntése

2018. szeptember. 20., 10:30   |    

Bajnokok köszöntése

Az 50 évvel ezelőtt, 1968-ban megyei bajnokságot és Szabad Föld-kupát nyert csapat tagjait köszöntötték a hétvégi mérkőzés előtt Kapuváron.

A Spartacus akkoriban sorban aratta a győzelmeit. Minden csapatrésze jól teljesített, ám különösen a védelme működött jól. Remekül rajtolt a csapat, hiszen a bajnokság első fordulójában hazai pályán 1500 néző előtt 1–0-ra legyőzte az előző évi ezüstérmes Győri Elektromost, aztán a harmadik körben a későbbi bronzérmes Győri Textilt verte 1–0-ra. Utána is jól menetelt az együttes, például gólzáporral küldte haza a Győri Pamutszövőt (9–1), majd a 11. forduló után a rivális szomszédvár Csorna 6–0-ás legyőzésével átvette a vezetést a bajnoki táblázaton.
Az utolsó fordulót követően 2000 szurkoló ünnepelte a csapatot, a Kapuvári Spartacus ugyanis veretlenül nyerte meg a megyei első osztályt.
A bajnokság mellett Szabad Föld-kupa-döntőt játszott a csapat és tizenegyespárbaj végén szerezte meg a kupát.
A Kapuvár bajnokcsapata: Alasz Miklós, Böcskei Tibor, Csermelyi Imre, Félix Pál, Hancz János, Henye Imre, Horváth II András, Horváth III Imre, Horváth I János, Kiss II Imre, Lukácsi Ferenc, Magyar László, Rozsics Sándor, Szalai Péter, Szeg Kálmán, Varga I Imre, Varga II Sándor, Tóth Sándor. Edző: Csonka István.

 


Régen volt, de nagyon szép volt...

Ötven esztendővel ezelőtt Kapuvári Spartacusként és Kapuvári Sportegyesületnek is nevezett nagyközségi sportegyesületnél nagyszerű sportvezetés és igényesen kiváló labdarúgó szakosztályvezetés állt össze. Ehhez csatlakozott 18 nagyszerű futballista, akik mellesleg nagyon jó barátok lettek és kiváló csapattá alakultak. Ezek a fiúk 1967 őszén és 1968-ban
sikert sikerre halmoztak. Augusztusban a Baranya megyei Mágocs csapata ellen a Népstadionban elhódították a Szabadföld-kupa akkor nagyon, de máig is értékes trófeáját, majd november végén, veretlenül megnyerték a Győr-Sopron Megyei első osztályú, akkor
tavaszi-őszi rendszerű labdarúgó bajnokságot.
A sikeres csapat egykori tagjait a múlt hétvégi Kapuvár-Öttevény mérkőzés szünetében a sportegyesület vezetői köszöntötték, majd a mérkőzés után a feldíszített Patkó vendéglőben folytatódott az ünnep, ahol Horváth László a városi önkormányzat képviselője emlékezett meg a felejthetetlenül szép eredményekről. Érdekesség, hogy a bajnok és Szabadaföld-kupa-győzteseket épp egy Kapuvár-Öttevény mérkőzésen köszöntötték ötven évvel ezelőtt is.
Sajnos a jubileumot csak kevesen érhették meg és még kevesebben lehettek jelen. A teljesség igényével legyen itt a nevük, míg valamennyiük nevét a mellékelt emléklap
őrzi. Az ünneplők és ünnepeltek: Pető Imre KSE elnök, Hegyi László szakosztályvezető, Horváth János, Henye Imre, Magyar László, Kiss Imre, Horváth Imre és Nagy László labdarúgók.
Varga András a KSE Baráti Kör képviselője


További hírek

Szurkolóknak
Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

2020-10-01 12:12:16

Megyei foci – Harag nélkül távozik az edző Pannonhalmáról

Hétvégén, a SFAC elleni hazai vereséget követően sejtelmes nyilatkozattal utalt lemondására Pék László a Megyei I. osztályban szereplő Pannonhalma edzője. A rutinos szakvezető érdeklődésünkre megerősítette: valóban feláll a kispadról, s már el is köszönt a játékosaitól.

Szurkolóknak
Sorsoltak a kupában

2020-09-10 20:27:35

Sorsoltak a kupában

Csütörtök este tartották a labdarúgó Magyar Kupa 6. fordulójának sorsolását.

Szurkolóknak
A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

2020-09-03 13:31:23

A SFAC nyerte a soproni kupaderbit

Szerdán a 3. fordulót rendezték a Keglovich László Megyei Kupában.

Szurkolóknak
Soproni párharc a Keglovich-kupában

2020-08-31 11:15:39

Soproni párharc a Keglovich-kupában

Szerdán rendezik a Keglovich László Megyei Kupa 3. fordulóját.

Értesítők, információk

Szponzorok