Válogatott röplabdásból tehetséges futballbíró

2018. március. 21., 10:33   |    

Válogatott röplabdásból tehetséges futballbíró

Egy fiatal játékvezető karrierjében jelentős állomásához érkezett: a 25 éves győri Zám Zsolt idén februárban bekerült az NB III-as keretbe.

mesterszakos tanulmányait végzi, emellett az Audinál dolgozik.
„Általános iskola ötödik osztályában elkezdtem röplabdázni és középiskolás koromra korosztályos válogatott lettem. Sajnos volt egy bokasérülésem, ami miatt abba kellett hagynom ezt a sportágat. Nyúlon kezdtem el focizni versenyszerűen. Nagyjából két évig játszottam, de miután láttam, hogy akkora sikerek, mint a röplabdában voltak, nem lesznek, felvetődött a játékvezetés ötlete” – mondja magáról.
Öt évvel ezelőtt döntötte el, hogy megpróbálja: elvégezte a tanfolyamot és levizsgázott.
„Az első találkozómon nagy önbizalommal futottam ki a pályára, de aztán hamar rájöttem, hogy a játékvezetés hatalmas felelősség is, amihez kell egyfajta szenvedély. A mai napig kihívásként élem meg, hiszen nincs két egyforma mérkőzés. Mindig csapatjátékos voltam és úgy érzem, a játékvezetők közé lehet tartozni. Rigó Martin és Németh Máté kollégáimmal nagyon jóban lettünk és rengeteget köszönhetek a mentoromnak, Móri Tamásnak is. Minden mérkő- zés után megbeszéljük a történteket, a tapasztalatokat és ez nagyban segít nekem.”
Kétévi működés után 2015- ben megkapta a legjobb győri játékvezető címét, majd a megyei első osztályba kerülése után idén januárban a Palotai Károly nevével fémjelzett vándorserleget, melyet minden évben a megye legjobb játékvezetője vehet át.
A játékvezetőknek sokszor kell elviselniük a szurkolók kritikáját, amit gyakran nem is a legkulturáltabb formában küldenek a futballpálya felé.
„Ezeket nem szabad személyes sértésnek venni, mert az nem a személyemnek szól, hanem a játékvezetői hivatásnak, mert az országban ilyen a lelátói hozzáállás. Nekünk a saját feladatunkra kell összpontosítanunk, azt a legjobb tudásunk szerint elvégezni. Számomra a legnagyobb élmény, mikor egy találkozó után mindkét együttes tagjain azt látom, hogy őszintén gratulálnak és megköszönik a munkámat.”

Németh Richárd, Kisalföld. Fotó: Járeb Jutka


További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

2024-04-03 14:25:24

Fegyelmi határozat (Április 3.)

Szponzorok