Újraindul Tápon a labdarúgás

2020. május. 03., 10:14   |    

Újraindul Tápon a labdarúgás

Öt év után ismét lesz futballcsapata Tápnak, az újjáalakuló együttes a következő idényben a megyei III. osztályú bajnokságban indul.

A tápi gárda korábban a megyei első osztályban is szerepelt, legutoljára 2010-ben, majd 2014-ben a megyei II. osztály bajnoka lehetett volna, ám létszámhiányos tartalék együttese miatt négy pontot levontak a csapattól. A következő idényben még bronz­érmes volt, ám a 2014/2015-ös bajnokságot már nem fejezte be, kizárták az együttest.
„Mivel a régi klub tulajdonviszonyai, anyagi körülményei tisztázatlanok számunkra, egy teljesen úgy egyesületet alapítottunk. Mivel új klubként két évig nem vehetnénk igénybe a társaságiadó-kedvezményt, a nyalkai egyesülettel fuzionálva indítunk csapatot, természetesen a legalacsonyabb osztályban – mondta érdeklődésünkre Dézsi Ferenc, aki egy személyben lesz az új klub elnöke és a csapat edzője.
„Az ötlet az enyém volt, mert úgy vettem észre, hogy ennyi idő után lenne igény ismét egy futballcsapatra a településen. Egy korábbi, Tápon jól ismert és megbecsült játékost, Czigler Norbertet kértem fel, hogy segítsen a szervezésben.”
Ráadásul nem csupán futballisták lesznek majd Tápon, az újdonsült elnök azt is elárulta, harmincas kerettel egy női kézilabdacsapatot is versenyeztet majd az egyesület.
„A helyi önkormányzat azonnal mellénk állt, s a létesítmény és annak rezsije biztosítása mellett anyagilag is támogat bennünket, jobban mondva a falu fiataljait. A kapott félmillió forintot pályahitelesítésre, igazolások, orvosi engedélyek és játékvezetők díjaira fordíthatjuk, így az üzemeltetési költségekkel együtt már mintegy egymilliós az a támogatás, amit a település önkormányzatától kapunk. Természetesen szeretnénk még segítőket, szponzorokat bevonni – nagy szükségünk lenne akár egy használt, ám jó állapotú labdafogó hálóra is –, hogy még biztosabb lábakon állhasson az új egyesületünk.”
Cél, hogy magasabb osztályban szerepeljen majd az új futballcsapat.
„Több ismert labdarúgót adott a sportágnak Táp, innen indult például a ma már a futsalválogatott meghatározó tagjának mondható Dróth Zoltán pályafutása is. Meglátjuk, mire leszünk képesek a legalacsonyabb osztályban, de a terv, hogy minél hamarabb feljussunk először a másod- majd az első osztályba. Aki már szerepelt ezen a szinten, az tudja, milyen ott futballozni” – tette hozzá bizakodva a tápi elnök.
(Szeitz Tibor, Kisalföld)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-05-07 14:20:17

Fegyelmi határozat (Május 7.)

Szponzorok