Újra nagypályán irányít

2016. január. 14., 11:17   |    

Újra nagypályán irányít

Az NB III-ban szereplő Csornai SE a tabellán utolsó előtti helyről, új edzővel vághat neki a tavaszi szezonnak. A tréner a Rába ETO korábbi kiváló válogatott középpályása, Hannich Péter lett, aki edzőként már több helyen – Pápán, Veszprémben, Mosonmagyaróváron és Gyirmóton is – bizonyított.

Legutóbb az élvonalbeli Rába ETO futsalcsapatának sportigazgatója volt. Most visszatér a nagypályás futballhoz. „Jól érzem magam újra a nagypályán, ismerem ezt a légkört. Negyven éve dolgozom folyamatosan a labdarúgásban, s tudom, hogy nem lesz Csornán könnyű dolgom, de szeretem a kihívásokat” – kezdte Hannich Péter, aki számára nem ismeretlen új együttese. „Ősszel a csapat több mérkőzését is láttam, s biztató, hogy senki nem tudta nagyon megverni, egyszer sem szenvedett súlyos vereséget. Ez persze még nem elég, s bizony támadójátékban, a gólok tekintetében és persze a védekezésben  is akadtak hiányosságok.” Terv, hogy tavaszra meg- erősödjön a keret. „Tizennyolc-húsz játékossal is tárgyaltunk, de még egy konkrét megállapodás sincs. A magyar labdarúgók ilyenkor még vacillálnak, kivárnak. A korábban Pápáról érkező négy játékos már távozott, pótolnunk kell őket. Terv két-három minőségi futballistával megerősíteni a keretet, de ha ez most nem sikerül, fiatalokkal és  alacsonyabb osztályból érkezőkkel kell majd a maximumot a csapatból kihoznunk.” A legfontosabb célkitűzés  a bennmaradás kiharcolása. „Valóban el kell kerülnünk a kiesést, elsősorban erre kell koncentrálnunk, hogy ezáltal megteremtsük egy későbbi, a csoportban meghatározó együttes kialakításának  a  lehetőségét. Egy hete kezdtük el a felkészülést, de amíg régen nyolc-kilenc hét volt adott erre, most öt áll csupán a rendelkezésünkre. A gyakorlások mellett természetesen edző- mérkőzések is szerepelnek a programban, a legelsőt jövő szerdán hat órakor a műfüves pályán, a Fertőszentmiklós ellen játsszuk.” A bajnokság február 14-én folytatódik. Az edző számára pikáns csatával, hiszen a Győri ETO lesz az ellenfél. „Bár az ETO mindig a szívügyem marad, s a klub csaknem az otthonom, ez is csak egy meccs lesz a többi közül. Szeretem az ETO-t, de számomra az lesz akkor a fontos, hogy mind a három pont Csornán maradjon.”

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok