Újabb öt évre kapott bizalmat

2016. szeptember. 14., 10:02   |    

Újabb öt évre kapott bizalmat

Öt évvel ezelőtt jelentős szerkezeti átalakulás történt a Magyar Labdarúgó Szövetségnél.

A korábbi megyei szövetségi rendszer helyét igazgatóságok vették át és azok mellett egy társadalmi elnökség működik, amelynek tanácsadó, véleményező, javaslattevő és ellenőrző szerepe van a megye labdarúgásának szervezésével kapcsolatban. „Az új vezetés természetesen új koncepciót akart megvalósítani. A megyék önállósága megszűnt, beintegrálódtak a központi szövetségbe – mondja Bolla Péter elnök. – Igazgatónak Horváth Lászlót javasoltuk, aki korábban már a győri önkormányzatnál is bizonyította rátermettségét. Nyugodtan mondhatom, hogy ez a döntés bevált, mert az igazgatóság azóta is jól működik.” Az elmúlt napokban Csányi Sándor, az MLSZ elnöke újabb öt évre kérte fel Bolla Pétert az elnöki posztra, így tovább folytathatja az öt éve megkezdett munkát. „Ezt nagy megtiszteltetésnek érzem, ugyanis több megyében történt váltás – említi Bolla Péter. – Már felkértem a társadalmi elnökség eddigi tagjait, hogy dolgozzunk együtt a jövőben is. A futball területén kívül is elismert szakemberekről van szó, akik jó ötleteikkel is tudnak segíteni a labdarúgás ügyének.” A szervezeti változás sok pozitívumot is hozott magával. Anyagilag mindenképpen jobban jártak a különböző osztályokban induló csapatok. „A mi megyénkben van a legtöbb futballegyesület, szám szerint száznegyvenöt. A megyei lebonyolítású bajnokságokban, különböző életkorban összesen háromszázkilencvenhét csapat versenyez. A legkisebbek tornáin, a Bozsik-programban hetvenhat egyesületünk háromszáznegyvenhárom csapatával vesz részt. A létesítmények, a működés területén állítom, soha nem látott fejlődés történt az elmúlt öt évben. Csak idén egymilliárd-százmillió forint taós pénzt osztottunk szét a klubok között. Ebből pályák, öltözők épültek, felszerelésekkel gazdagodtak a csapatok. A legtöbb helyen sikerült kulturált környezetet teremteni ahhoz, hogy öröm legyen futballozni és mérkőzésre járni egyaránt. Akadnak persze gondjaink, hibáink is, ezeken minél hamarabb szeretnénk javítani.” Az elmúlt időszakban lényeges változások történtek a megye futballtérképén, például az ETO tradicionális NB I-es tagsága megszűnt. De Győr-Moson-Sopron csak egy évre maradt NB I nélkül, ugyanis a nyáron a Gyirmót előrelépett az első osztályba. „A profi labdarúgásban szerintem jól állunk az egy NB I-es és a két NB II-es csapatunkkal. Sok embernek és persze nekem is van hiányérzetem, hiszen az elmúlt évtizedekben megszoktuk, hogy Győrben az ETO képviseli a minőségi labdarúgást a legmagasabb szinten. Nagyon remélem, hogy a zöld-fehérek jövőre feljutnak a másodosztályba és kialakul náluk egy olyan tulajdonosi háttér, amelynek segítségével az ETO-t hamarosan újra a legjobb magyar csapatok között tartják számon” – fogalmazott Bolla Péter. (Kisalföld)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok