Tóth 'Nonó' csereként lő fontos gólokat

2015. november. 05., 12:06   |    

Tóth 'Nonó' csereként lő fontos gólokat

A Gyirmót egy hosszabbításban szerzett találattal győzte le 2-1-re a Sopront az NB II múlt szombati megyei rangadóján. A kék-sárgák ügyeletes gólfelelőse, Tóth Norbert talált a kapuba a 93. percben.

Az általában csereként pályára lépő gyirmóti támadónak nem ez volt az első fontos találata ebben a szezonban: korábban az ő 90. percben lőtt góljával nyert csapata Mezőkövesden, majd Vácott is győztes találatot szerzett. Ha a gólokat a pályán töltött percekkel arányosan vennénk figyelembe, Tóth Norbert biztosan a góllövőlista élmezőnyében lenne. A sokak által csak Nonóként emlegetett futballista nemrég a mezőkövesdi siker után azt nyilatkozta lapunknak, nem tartja számon a találatai számát, de voltak olyan időszakok, amikor gyakran iratkozott fel a góllövőlistára. Azt állítja, nem teher számára, hogy ha baj van, csereként tőle várják Gyirmóton a találatokat. „Nagyon örülök, hogy a szurkolók is bíznak bennem, s gyakran hiányolnak a pályáról, ha nem úgy áll a meccs, ahogy szeretnék. Bevallom, számomra nem gond, s engem egyáltalán nem zavar, ha épp tőlem várják a gólokat. A pályán, a kapu előtt nem ezzel foglalkozom” – árulta el a játékos, aki egyébként a Sopron elleni rangadón már korábban is a kapuba találhatott volna. Pár perccel a gólja előtt ugyanis egyedül vezethette kapura a labdát, ám közeli lövését a nagyszerűen védő Heinrich hatalmas bravúrral hárította. „Nagy helyzet volt az is, sajnálom, hogy kimaradt. Persze tudtam, hogy ha nem is nekem, de valamelyikünknek lesz még lehetősége azután is gólt szerezni. Általában több helyzet szokott lenni az ilyen rangadók végén. Így volt ez most is és szerencsére az újabb ziccert már sikerült értékesítenem.” A győzelemmel öt pont lett a tabellán listavezető Gyirmót FC Győr előnye a második Budaörs előtt. „Azt gondolom, elég megnyugtató, hogy ennyivel vezetünk, főleg, hogy többször játszottunk idegenben, mint itthon, ám én igazán annak örülnék, ha legalább még hat-hét pontot szereznénk ősszel. Harminchárom-harmincnégy ponttal nekivágni a tavasznak már komoly előny lenne.” Az SVSE elleni találkozóra visszatérve, sokak szerint már-már élvonalbeli formában játszott a megyei rangadón Völgyi Dániel. „Van is mit törlesztenem, hiszen Gyirmóton sokat várnak tőlem. Ezt persze meg is értem, hiszen sokáig játszottam az NB I-ben, magyar bajnok vagyok. Eddig volt bennem egy kis görcs, valószínű, épp az említett elvárás miatt, de azt gondolom, túl vagyok már ezen. Az NB II egészen más, s ennek is fel kell venni a ritmusát. Persze egy gólpassz, gól azért nagyon sokat segítene nekem, hiszen nemcsak a védekezésből, a támadásokból is ki kell vennem a részem” – mondta Völgyi, aki szerint reális volt a hazai győzelem. „Az első félidőben nem volt gördülékeny a játékunk, de aztán hatott a fejmosás, amit kaptunk a szünetben. A második játékrészben sikerült előnyhöz jutnunk, s bár a végén kis szerencse is kellett, teljesen megérdemelten nyertünk. Amit a Zalaegerszeg ellen elvett tőlünk a sors, azt visszakaptuk a szombati meccsen.” (Szeitz Tibor, KIsalföld)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok