Tizedszer zengett az öltöző

2016. december. 15., 13:51   |    

Tizedszer zengett az öltöző

Csodálatos őszt zárt az NB II-ben a Credobus-Mosonmagyaróvár együttese.

A klub saját nevelésű játékosa, Darázs Péter is kivette a részét a menetelésből. A 20 éves futballista hasonló folytatást vár tavasszal is. Bravúros idegenbeli sikerrel zárta kiváló őszi szereplését a Credobus-Mosonmagyaróvár csapata: 3–0-ra győzte le a ZTE-t, ezzel mintegy keretbe foglalva a szereplését, hiszen újoncként az első fordulóban is két vállra fektette a neves zalai gárdát. A legutóbbi diadalból oroszlánrészt vállalt Darázs Péter (20), aki két gólt is előkészített. „Nehéz mérkőzésre számítottunk és ez be is igazolódott – kezdi a fiatal játékos. – Kezdés után átvettük a játék irányítását és még az első félidőben megszereztük a vezetést. Pontrúgásunk után a védő kifejelte a labdát, amit megszereztem, kicseleztem egy embert, belőtt labdám kipattant a kapusról és Schmatovich Gabi a hálóba helyezte. Szünet után gyorsan tudtunk újabb gólokat szerezni. A második előtt az alapvonalról adtam középre a labdát, amit Bartos Julián pofozott a hálóba és ő szerezte a harmadik találatunkat is. Végig uraltuk a játékot és magabiztosan győztünk.” A meccs után már tizedszer volt énekszótól és tapsolástól hangos a mosonmagyaróvári öltöző ebben a bajnokságban. „Minden győztes mérkőzést követően így ünnepelünk – folytatja mosolyogva Darázs Péter. – Ismert nótákat énekelünk, a szövegüket viszont átköltöttük a saját kedvünkre.” Az újonc Mosonmagyaróvár nehezen lendült bele a bajnokság elején, de aztán remek sorozatba kezdett. Egyre-másra aratta a győzelmeit és végül mindössze öt ponttal lemaradva a listavezető Puskás Akadémia mögött a hatodik helyen zárta az idei pontvadászatot. „Jó pár új játékos érkezett hozzánk, és úgy gondolom, kellett egy kis idő, hogy megismerjük egymás játékát és összeérjen a csapat. Örülünk a jó szereplésnek, amihez én is igyekeztem hozzátenni a magamét. A Békéscsaba elleni meccsen sajnos aláfordult a bokám, ezért ki kellett hagynom néhány hetet, de szerencsére a végére rendbe jöttem.” Az őszi idényben Darázs Péter összesen 17 találkozón lépett pályára és 1 gólt szerzett. Darázs Bezenyén kezdett el focizni, onnan gyerekként a MITE-be, majd az MTE 1904-be vezetett az útja. Így joggal tekinthető a klub saját nevelésű játékosának. „Korábban középső támadó középpályást játszottam, csak nemrégiben kerültem a balszélre. Eleinte egy kicsit fura volt számomra ez a szerepkör, de már kezdem megszokni.” A sikerektől nem részegült meg a mosonmagyaróvári csapat, bár most már merészebb álmai is lehetnének. „Tavasszal szeretnénk folytatni a remek szereplést – említi végül a csatár. – Egy-két játékossal talán erősítünk is. A céljaink  – a biztos bentmaradás – elérésével  már nem lesz gond, de az NB I-ről egyelőre nem is álmodozunk.” (Papp Győző, Kisalföld, fotó: G&Zs)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-05-15 15:29:08

Fegyelmi határozat (május 14.)

2024-05-07 14:20:17

Fegyelmi határozat (Május 7.)

Szponzorok