Születésnap gyásszal

2018. február. 09., 19:44   |    

Születésnap gyásszal

Keglovich László, az ETO olimpiai bajnok labdarúgója vasárnap ünnepelte 78. születésnapját. A napokban elhunyt egykori csapattársat, jóbarátot Palotai Károlyt gyászolja.

Keglovich László Sopronban kezdte labdarúgó-pályafutását, majd 18 évesen került Győrbe, ahol másfél évtizeden át meghatározó játékosa lett a Győri Vasas ETO csapatának. Tagja volt az 1963-ban magyar bajnokságot nyert gárdának, háromszoros MNK-győztes, BEK-elő-
döntős és ezenkívül nemzetközi kupatalálkozókon olyan csapatok ellen szerepelt, mint a Barcelona, a Milan vagy a Fiorentina. 1968-ban szerepelt az olimpiai válogatottban és tagja volt a mexikóvárosi olimpián aranyérmet szerzett csapatnak.  Múlt hét vasárnap ünnepelte 78. születésnapját.
– Hogy van? – kérdeztük  a korábbi  olimpiai bajnok labdarúgót.
– Köszönöm, viszonylag jól, bár épp most a kórházban vagyok. Egy urológiai beavatkozás miatt kellett befeküdnöm, de már túl vagyok rajta – árulta el Keglovich László.
– Sokan felköszöntötték?
– Szerencsére rengetegen. Nagyon jólesett, hogy sokan gondoltak rám.
– Egyvalaki biztosan hiányzott. A napokban elhunyt Palotai Károlyra gondolunk.
– Valóban. Karcsival már nem tudtam beszélni... Itt hagyott bennünket. Tudtam, hogy nagyon beteg, mégis váratlanul, fájdalmasan ért a halála.  Fantasztikus ember, kiváló sportoló, nagyszerű csapattárs volt. Igazi jóbarát, akivel persze sokszor zrikáltuk is egymást.
– Úgy tudni,  kertszomszédok is voltak.
– Nyúlon volt hétvégi házunk. Kipróbáltuk, milyen szőlősgazdának lenni. Mindegyikünk a saját borát dicsérte,  de az igazság az,  Karcsinak nem is volt fehérbora, kénytelen volt az enyémet elfogadni.
– Szinte nem volt hétvége, hogy ne látták volna önöket együtt egy-egy bajnokin.
– Gyakori vendégek voltunk az ETO és a Gyirmót stadionjában is. Ezentúl sajnos már egyedül kell meccsre járnom. De menni fogok, legalábbis, amíg tudok.
– Mit gondol, lesz egyszer legalább annyira sikeres és meghatározó a magyar futball, mint az önök idejében volt?
– Ha lesz is, én azt már nem érem meg. Valamit nagyon elszúrtunk az utánpótlás-nevelés terén. Akadnak persze ügyes gyerekek, de a tehetség önmagában nem elég. Hiányzik a szorgalom, az elkötelezettség. Az olyan futballisták, mint például Fehér Miki volt.
(Szeitz Tibor, Kisalföld)


További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok