Szenvedéllyel vívták ki a szurkolók szeretetét

2016. szeptember. 16., 10:49   |    

Szenvedéllyel vívták ki a szurkolók szeretetét

Mindhárom győri csapat továbbjutott szerdán a Magyar Kupában. A nagy bravúrt az ETO vitte véghez, kisebbet a Ménfőcsanak, a Gyirmót zalai sikere pedig papírforma volt.

Az ETO szurkolói tapssal köszönték meg csapatuk szenvedélyes játékát és 1–0-ás győzelmét a Debrecen elleni találkozó után. A zöld-fehérek a Magyar Kupában ezzel túlléptek NB I-es ellenfelükön. „Tudtuk, hogy mivel egy mérkőzésről van szó, ezen minden megtörténhet – mondja Bekő Balázs, az ETO vezetőedzője. – Olyan dolgokat kértem a játékosoktól, amilyeneket meg is valósítottak a pályán: taktikai fegyelem, alázat, szív és lélek. Ezek mellett mertünk játszani is, ezért értünk el sikert.” A szünetben kettős cserét hajtott végre a vezetőedző – diósgyőri edzősködése idején egy kupameccses eltiltást kapott, ezért a DVSC ellen Tuifel Péter ült a győri kispadon – és a beálló friss erők nem sokkal később gólt szereztek. „Eltervezett változtatások voltak ezek, hiszen tudtuk, hogy Kabát Peti egyelőre ennyit bír, Illés Dávid pedig háromhetes sérülés után tért vissza. Örülök, hogy Szabó Lukas és Magasföldi gyorsan éltek a lehetőséggel.” Az ETO-szimpatizánsok önbecsülésének sokat jelent a Loki elleni siker. „Mindenkinek nagyon jót tett ez a győzelem, még jobban összekovácsolja a csapatot, a klubot és a szurkolótábort. Ennek ellenére a földön kell maradnunk, nekünk a bajnoki cím megszerzése a fő célunk. Anélkül a jó kupaszereplés nem sokat ér” – említette végül Bekő Balázs. Felvették a versenyt A megyei I. osztályban szereplő Ménfőcsanak tizenegyesekkel győzte le az NB III-as Ajkát. Mayer János, a csapat edzője: „Viszonylag új a keretünk, de augusztus óta rengeteget dolgoztunk együtt. Megkockáztatom, többet is, mint egy átlagos megyei első osztályú együttes. Alaposan megszerveztük a játékunkat, nem hagytunk területet az Ajkának, így nem hagytuk érvényesülni a magasabb osztályú ellenfél játékosainak gyorsaságát. Fizikálisan is felvettük az NB III-as csapattal a versenyt, amit bizonyít, hogy még a hajrában is voltak gólszerzési lehetőségeink, szögleteket harcoltunk ki, s a kétszer tizenöt perces hosszabbítást is jól bírtuk. ” A találkozón a hazai csapat jutott vezetéshez, de az Ajka egyenlített. Mivel a folytatásban és a ráadásban sem esett további gól, tizenegyespárbaj következett. „A kapusunk az élvonalat is megjárt Ficsór Dávid. Kiváló hálóőr, természetesen kimagaslik a megyei első osztályú mezőnyből, nem nagyon jönnek ki róla a labdák. Érdekesség, hogy ő lőtte az első tizenegyest, majd kettőt aztán meg is fogott. ” A sikert mintegy háromszáz hazai szurkoló ünnepelte. „Szerettünk volna egy ké- sőbbi időpontban játszani, de még nem kaptuk meg a világításunk évente megújítandó engedélyét. Nyilván akkor sokkal többen lettek volna. Egyébként már alakul egyfajta focihangulat, egyre többen járnak meccsekre a településen – fogalmazott a tréner, aki hozzátette: – Ha szerencsénk van, le- győzhető ellenfelet kapunk a következő körben, de azt sem bánnánk, ha egy neves csapat látogatna Ménfőcsanakra.” (Kisalföld)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok