Száztíz gólt lőtt a Rábapatona

2017. április. 27., 14:28   |    

Száztíz gólt lőtt a Rábapatona

Megyei csapataink közül a legtöbb gólt eddig a Rábapatona szerezte ebben a bajnokságban.

A megyei III. osztályú együttes 110 alkalommal talált a hálóba. Több alacsonyabb osztályú együttes is közel jár már a száz szerzett találathoz. A megyei II. osztályú Koroncó 99-et, a SFAC 91-et lőtt eddig ebben a bajnokságban. A megyei III. osztályú Bakonyszentkirály és a DAC is 99-szer zörgette meg ellenfelei hálóját, a Farád pedig 93 találatnál tart. Három együttes azonban már el is kerülte a százat: a Pér 103, a Töltéstava 104, míg a Rábapatona 110 alkalommal talált a kapuba. Utóbbi együttes gólerőssége nem a véletlen műve. A korábban anyagi gondokkal küzdő, egykor szebb napokat is megélt, 1991-ben Szabad Föld-kupa-győztes klubnál tudatosan építik a jövőt. Az együttes kilenc pont előnnyel áll a Győr–mosonmagyaróvári csoport élén, épp azt a Csikvándot megelőzve, amellyel most hétvégén hazai pályán vív majd rangadót. „A jó csapatszellemben keresendő elsősorban a titok nyitja, s persze Végh László személyében sikerült egy jó edzőt is találni. Azt gondolom, ezért szerepelünk ennyire jól, s rúgunk sok gólt a bajnokságban – mondja Molnár Ottó, az egyesület egyik vezetője. – Hogy most itt tartunk, abban Nagy Kornélnak is hatalmas érdemei vannak, az egykor az ETO-ban is védő rutinos kapusunk vezetőségi tagként is sokat tesz az egyesületért. Célunk kiharcolni a feljutást a megyei másodosztályba, mert bár tavaly másodikként elindulhattunk volna ott, akkor úgy határozott a csapat, ezt csak akkor tesszük meg, ha bajnokként jutunk fel.” A sportvezető kiemelte a játékosaik hozzáállását. „Ezen a szinten ritkán tapasztalható az edzéslátogatottság. A keddi és pénteki tréningeken tíz-tizenöt labdarúgó mindig van. A szinte baráti társasággá összekovácsolódott keretben nagy az összefogás. Kell is, hiszen a múlt valahol kötelez bennünket. Ekkora település csapatának illene magasabb osztályban szerepelnie” – tette hozzá az elnök, aki azt is elárulta, fantasztikus közönsége van a csapatnak. A hazai találkozókon általában kétszázan buzdítják őket, s idegenbe is sokan elkísérik a fiúkat. „Van úgy, hogy többen vannak, mint a hazai szurkolók. A meccs végén pedig, ahogy az a magasabb osztályokban szokás, nem maradhat el a pacsizás sem.” „Torma Attila egymaga harmincnyolc gólt lőtt, Németh Gábor huszonhetet eddig, elsősorban ők jeleskednek a kapu előtt, de a siker közös, az egész csapat érdeme. A legnagyobb dolog, hogy rend van az egyesületben és a csapatban is. Persze még nem nyertük meg a bajnokságot, sok múlhat a hétvégi rangadón” – szögezte le az edző, Végh László. (Szeitz Tibor, Kisalföld. Fotó: besenyose.hu)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok