Szanyban az elődökről sem feledkeznek meg

2020. június. 04., 12:28   |    

Szanyban az elődökről sem feledkeznek meg

Érdekes, a klub múltját is fel­idéző posztokat osztott meg nemrég közösségi oldalán a jelenleg megyei II. osztályú szanyi csapat.

Régi fotókkal, írásokkal emlékeznek meg korábbi edzőkről, játékosokról és persze a nagyobb sikerekről, így például a csapat 1973-ban szerzett bajnoki címéről is.
„A klub Facebook-oldalát Szabó Erik, az egyesület volt futballistája, az U16-os csapat jelenlegi edzője, magyar–testnevelés szakos középiskolai tanár hozta létre. Az oldalon egyébként szerepelnek csapataink hétvégi eredményei is – mondja Funtek János, a lila-fehérek elnöke. – Ide tesz fel régi képeket Tóth Imre, aki nagyon hosszú ideig volt a sportkör futballistája, majd elnöke. Ő ma már nyugdíjas, a polgármesteri hivatal műszaki ügyintézője volt. Megszállott fotós, minden községi és egyéb eseményt megörökít, mondhatjuk, a nagyközség fotósa. Neki köszönhetjük, hogy a most felújított klubházunkban több sportág legutóbbi negyven évének csapatfotóit ki tudtuk állítani, ami szerintem ezen a szinten egyedülálló. A régi fotókat általában korábbi futballistáktól gyűjtötte össze, a legrégebbi 1953 körüli. Öröm számunkra, hogy ismerősök és ismeretlenek is nosztalgiázhatnak a kirakott és megosztott felvételeken. Úgy gondolom, ez méltó emlék a régmúlt sikereit elért labdarúgóink számára. Minden évben beköttettük a mérkőzéseink jegyzőkönyveit, amíg voltak papíralapú közlönyök. Ezek is megtekinthetők a klubban. Az egyesület internetes honlappal is büszkélkedhet és a szany.hu oldalon is szerepelnek csapatképek.”
Könyv is készült az 1941-ben alapított klubról.
„A Tóth Imrével közösen készített kötetben a 2012-ig elért legfontosabb eredmények kaptak helyet. Ilyen volt például a 2017/2018-as megyei másodosztályú bajnokság megnyerése. Az idei félbeszakadt bajnokság sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Sajnáljuk azonban, hogy az ifjúsági bajnokságot jelentős pontelőnnyel vezető csapatunk sem tudta folytatni, mert bíztunk a bajnoki cím megszerzésében. A serdülőink a harmadik helyen álltak, az U14-es korosztály, ahol generációváltás történt, gyengébben szerepelt. Cél továbbra is a helyi tehetséges fiatalok szerepeltetése, ez a főfeladata Nagy Szabolcs edzőnek.”
(Kisalföld)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

Szponzorok