Sopron a hétvége fókuszában

2018. október. 19., 10:07   |    

Sopron a hétvége fókuszában

Több érdekesnek ígérkező mérkőzést is rendeznek a Duna Takarék megyei I. osztály hétvégi fordulójában.

Összecsap egymással a két eddig pont nélküli együttes, a SFAC és a Fertőszentmiklós. A soproniak és utóbbiak is elveszítették a bajnokságban mind a tíz találkozójukat, s míg előbbiek azért kétszer a kapuba találtak, a fertőszentmiklósiak még gólt sem lőttek ebben a szezonban. Ráadásul a kapott találataik száma kettővel már meghaladja a százat. A papírforma szerint a hazai csapat tűnik kicsivel esélyesebbnek, de nem tudni, hogy melyik marad pont nélkül a kilencven perc után.
Érdekesség, hogy az alacsonyabb osztályokban is akad pont nélküli csapat. A megyei II. osztály Mosonmagyaróvári csoportjában a Levél kapott ki az eddigi összes őszi találkozóján. A megyei III. osztályban a Győri Cápák, a Bezi, a Magyarkeresztúr és a Sarród nem szerzett még egyetlen pontot sem ősszel.
Visszatérve a megyei első osztályra: a hétvégi forduló rangadója is Sopronhoz kötődik, hiszen a tabellán harmadik SC Sopron a nemrég még NB III-as, s a táblázaton második helyen álló Csornát fogadja a Káposztás utcában. A Lipót mellett egyébként ez a két csapat, amely esélyes lehet a feljutásra.
A soproniak ősszel eddig csupán egyszer hibáztak – a nyitófordulóban öt góllal kaptak ki az NB III-ba minden bizonnyal visszakívánkozó, jelenleg negyedik Gyirmót II-től –, ám ezt követően mind a kilenc találkozójukat megnyerték.
Kilencszer nyert a Csorna is, igaz, a rábaköziek nem is játszottak több mérkőzést, vagyis a szezonban eddig hibátlan a zöld-fehér alakulat.
Bár sok van még hátra a bajnokságból, azért sok minden múlhat a hétvégi rangadón. Legfőképp az, ki lehet a bajnoki címre pályázó lipótiak legnagyobb riválisa. A Csorna nyilván gyorsan vissza szeretne jutni az NB III-ba, ám úgy hallani, komoly célokat szövögetnek Sopronban is, ahová a hírek szerint télen több új labdarúgó érkezhet.
(Szeitz Tibor, Kisalföld)


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Előrelépés és változások

2019-01-18 09:41:09

Előrelépés és változások

A Győr-Moson-Sopron megyei labdarúgás aktuális helyzetéről Bolla Péter társadalmi elnök nyilatkozott a Kisalföldnek.

Bajnokság
Átigazolási tudnivalók

2019-01-07 16:06:28

Átigazolási tudnivalók

Ezúton tájékoztatjuk a megyei csapatok vezetőit, hogy a téli átigazolási időszak mind a felnőtt, az öregfiúk és valamennyi utánpótlás-korosztályban is egységesen 2019. január 15-től egészen 2019. február 14. éjfélig tart.

Bajnokság
A hétvégi eredmények (december 16.)

2018-12-14 10:51:09

A hétvégi eredmények (december 16.)

A megyei csapatokat érintő bajnokságok eredményei.

Értesítők, információk

2019-01-16 14:08:47

Fegyelmi határozat (január 16.)

2019-01-07 16:05:29

Fegyelmi határozat (január 8.)

2018-12-04 11:14:13

Fegyelmi határozat (december 4.)

Szponzorok