Pályát avattak Szabadhegyen

2015. május. 19., 13:55   |    

Pályát avattak Szabadhegyen

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a győri önkormányzat jóvoltából múlt pénteken adhatták át a kisalföldi megyeszékhely ötödik új, kisméretű műfüves játékterét.

Hamarosan a hatodik ilyen kispályát is felavatják Győrben, a Kazinczy-gimnázium mellett. A szabadhegyi iskolában november óta amolyan tesztüzemmódban már „üzemel” a palánkkal körülvett, hússzor negyvenes szabványméretű, műfüves kispálya, az ünnepélyes átadás viszont a múlt pénteken volt. Igazán látványos műsort szerveztek az iskolában ebből az alkalomból. Cs. Kovács László ovifocisai mellett aerobik, ugrókötél, gólparádé-bemutató, plusz egy iskolai focitorna szerepeltek a programban. Cél egyébként, hogy a szabadhegyi mellett más győri, Győr környéki iskolák tanulói is sportolhassanak az új pályán, s a kapacitás függvényében a lakosság is futballozhasson a játéktéren. Rémi Péter intézményvezető a gyerekek nevében köszönte meg a pályát, jobban mondva a pályákat, mert az új műfüves játéktér mellett a régi bitumenes pálya is megújult, s új burkolatot kapott. „Régóta terveztünk egy ilyen pályafelépítést Szabadhegyen – emelte ki a megnyitón Simon Róbert Balázs korábbi alpolgármester, országgyűlési képviselő. – Időközben elkezdődött az MLSZ pályaépítési programja, így pénz is lett rá. A létesítmény 27,5 millió forintból készült el. Ennek nagyobb részét az MLSZ biztosította, míg az önkormányzat a fennmaradó önrésszel, 8,5 millió forinttal járult hozzá a pálya kialakításához.” „A legjobb helyre került a pálya, bízom benne, vigyáznak is majd rá” – tette hozzá Hajszán Gyula önkormányzati képviselő, az ETO korábbi remek csatára, aki még elmondta, abban is reménykedik, hogy talán felnő ezen a játéktéren egy-két olyan kiváló labdarúgó, mint valaha Nyilasi Tibor volt. Nem véletlenül célzott egykori riválisára, ugyanis az MLSZ képviseletében a még mindig rendkívül népszerű „Nyíl” vágta át aztán az avatószalagot.

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok