Önbizalomnövelő SFAC-győzelem

2020. március. 04., 10:33   |    

Önbizalomnövelő SFAC-győzelem

Meglepetéssel kezdődött a tavasz a megyei élvonalban, ahol az őszt pont nélkül záró, eddig sereghajtó SFAC 3–1-re legyőzte a Gyirmót II-t.

Az Anger-réti együttesben többen is bemutatkoztak az új igazolások közül – Katona Roland és Petrik Szabolcs gólt is szerzett –, s már a 18. percben három góllal vezettek.
„Nagy szükségünk volt erre a sikerre, amiből az igazolások is kivették a részüket. Nyáron nem igazán tudtunk erősíteni, így létszámban és minőségben is szükség volt a téli érkezőkre – kezdte Katona Sándor, a SFAC vezetőedzője. – A felnőtt csapat az utóbbi években leépült, s közel másfél év után sikerült újból mérkőzést nyernünk. Biztos voltam benne, hogy erősödtünk, s nagy önbizalmat adott a fiúknak ez a siker. Az érkezőkkel együtt új lendületet kaptak a régi játékosok is, de kiderül, ez mire lesz elég.”
Gyirmóton két NB II-es kerettag is visszajátszott a második csapatba, ám a soproni tréner úgy gondolja, hogy a meglepetés erejének is köszönhetően jött össze a jó tavaszi rajt.
„Kicsit megleptük a Gyirmót II-t az agresszív letámadásunkkal és azt láttam rajtuk, hogy lebecsültek minket. Ez a következő néhány körben is előnyünkre válhat, hiszen mindenki úgy tekintett ránk, hogy teljesen utolsó, pont nélküli csapat, akit könnyedén elverhet bárki. Korábban is úgy gondoltam, hogy ennyire nem gyenge a csapat, hogy a téli szünetre nulla ponttal menjen, de sokszor előfordult, hogy egy mérkőzés eleji gyors gól azonnal megtört minket és nem volt tartásunk. Emiatt is szaladtunk bele sokszor akkora pofonokba, de most látszik a fiúkon, hogy újra motiváltak és sokkal jobb a hozzáállásuk is. Azzal, hogy lettek érkezőink, létszámban is jobban állunk, s az edzéslátogatottság is megugrott annak ellenére, hogy amatőr szinten mindenki munka mellett focizik” – mondta a szakvezető.
Katona Sándor bízik benne, hogy nem pillanatnyi fellángolás volt ez a győzelem.
„Azt mondtam a fiúknak, hogy nem szabad előre nézni, s ábrándozni, a következő feladatra kell csak koncentrálni. Ha az osztályt nyerő csapat feljut NB III-ba, akkor csak két kieső lesz a bajnokságból, s szeretnénk elkerülni ezt a helyet. Azzal, hogy most nyertünk, a Lébényt már megelőztük, de a Beled még így is kilenc pontos előnyben van. Nem egyszerű a feladat, de ha a következő két-három fordulóban sikerülne jól szerepelnünk, látótávolságba kerülhetne a bennmaradás” – nyilatkozta.
(Kisalföld, N. R.)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

Szponzorok