Nyúli győzelem a megyei kupában (frissítve!)

2018. május. 14., 09:18   |    

Nyúli győzelem a megyei kupában (frissítve!)

A Nyúl nyerte a Keglovich-kupát, melynek tegnapi döntőjében tizegyenesekkel legyőzte a remekül küzdő Jánossomorját.

Loland-Nyúl–Jánossomorja 1–1 (1–0) – tizenegyesekkel: 4–2
Gyirmót, Keglovich László Megyei Kupa-döntő, 350 néző. V.: Csirke.
Nyúl: Kiss A. – Kapa Márkó, Szabó A., Töltősi, Kapa Martin – Varga P. – Visy, Véghelyi (Kecskeméti, 65.), Varga Zsolt – Vörös Torma (Varga Zsombor, a szünetben), Rigó. Edző: Varga Péter.
Jánossomorja: Tüske (Liszkai, 57.) – Kantó, Tóth I K., Gaál Z., Fettik – György (Menyhárt, 71.) – Takács B. (Tóth II K.), Cseri,
Soós, Horváth M. – Maidics (Dudás, 90.). Edző: Varga Róbert.
Gsz.: Rigó (25.), ill. Takács B. (59.)
Bár a rendes játékidőben igazságos döntetlen született, a szétlövés után végül az esélyesebbnek tartott nyúliak emelhették a magasba a jubileumi, 10. alkalommal kiírt Keglovich-kupát.
Az Alcufer Stadionban – jórészt a jánossomorjai szurkolóknak köszönhetően – remek hangulatban kezdődött a találkozó, amelynek elején a jánossomorjai csapat meglepetésre dominálni tudott. Kis idő elteltével azonban az esélyesebbnek tartott Nyúl vette át az irányítást, s vezetést szerzett.
A második félidőben egy még harcosabb Jánossomorja futott ki a gyepre, s egyórai játék elteltével góllá is érett a fölénye. Ezt követően is adódtak izgalmas pillanatok, ám további találat már nem született, így következhetett a 11-es párbaj.
Ebben az egyik oldalon Rigó Dávid, Kapa Márkó, Varga Zsombor értékesítette a lehetőséget, a másik oldalon a jánossomorjaiaktól Cseri Gergely és Fettik Filip is hibázott. Bár ezután Menyhárt Bence, majd Soós Márk ugyan betalált a Nyúl kapujába, Kapa Martin is magabiztosan lőtt a hálóba, így az ötödik párbajra már nem volt szükség. Tizenegyesekkel a már egyszeres kupagyőztes Nyúl diadalmaskodott.
Varga Péter, a Nyúl edzője: – Bár mi nyertünk, a döntőnek két győztese lett. Saját csapatomat, de a jól játszó Jánossomorját is dicséret illeti, úgy gondolom, az elmúlt évek egyik legjobb döntőjét produkálta a két együttes.
Varga Róbert, a Jánossomorja edzője: – Igazi kupatalálkozó volt, amelyen mindkét csapat megtett mindent a győzelemért. Játékban helyenként jobb volt a Nyúl, helyzetünk azonban nekünk volt több. Gratulálok a győztesnek, s megemelem a kalapom a játékosaim előtt.
Szabó Attila, a nyúliak játékosa: – Belülről is izgalmas, jó volt a mérkőzés. Egy jól játszó Jánossomorját tudtunk végül kis szerencsével két vállra fektetni.
Stecina Krisztián, a Nyúl elnöke: – A végén a nagyobb rutin döntött. A kupagyőzelemben mindannyiunk munkája benne van. Köszönjük szurkolóink, szponzoraink egész éves támogatását.
Keglovich László olimpiai bajnok labdarúgó: – Nyilván nem egy Bajnokok Ligája-döntőt, de egy változatos, izgalmas finálét láthattunk. Örülök, hogy a közönség is jól szórakozott.
Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség tiszteletbeli elnöke: – Amikor pontosan tíz évvel ezelőtt javasoltam, hogy a kupasorozatnak legyen döntője, Keglovich Lászlót pedig felkértem névadónak, az motivált, hogy a futballt népszerűsítendő, remek hangulatú finálék legyenek – mint a mostani is volt –, amelyek ráadásul méltóak olimpiai bajnokunk nevéhez, kiváló pályafutásához.
(Kisalföld)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok