Nem adnák alább tavasszal sem

2016. január. 04., 16:15   |    

Nem adnák alább tavasszal sem

Újonc létére a Gyirmót II lett az őszi bajnok a megyei I. osztályban. Az edző, Nagy Attila szerint jó úton halad az együttes, amelynek nem kell külön motiváció.

Őszi bajnokként telel a Gyirmót II a megyei I. osztályban. Az együttes magabiztosan vezeti a tabellát. „Mivel megszűnt az U21-es bajnokság, adott volt egy mag, ebből a csapatból alakult ki egy olyan együttes, amely elindulhatott a megyei első osztályban – kezdte értékelését Nagy Attila, az együttes edzője. – Ez persze nem jöhetett volna létre a tulajdonosok, a klubvezetés elhatározása és támogatása nélkül. Azért is volt fontos még az együttes kialakítása, hogy játéklehetőséget kapjanak azok a fiatalok, akik ugyan tehetségesek, de még nem férnek be a másodosztályú csapat keretébe, de felnőttbajnokságban szerepeljenek, s legyen lehetőségük az NB II-ben megsérült és felépülőben lévő játékosoknak a fokozatos visszatérésre. Néhány játékost kellett csak igazolni, így került hozzánk Szűcs Gergely, Irmes Dávid, Molnár Milán, Füleki Norbert és Bíró Bence is.” A csapat a várakozásnak megfelelően teljesített. „Bár sokak egyből az esélyes csapatok közé soroltak bennünket és persze tisztában voltam az egyéni képességekkel, magam sem tudtam, mire lesz képes ez az együttes mint csapat. Nem is határoztunk meg számszerű célkitűzést. Valóban jól kezdtünk, de voltak váratlan eredményeink is, de csak addig bánkódtunk ezeken, amíg az előbbieknek örültünk. Döntően támadófelfogásban léptünk pályára, s azt gondolom, az eredményesség igazolt bennünket abban, hogy jó úton járunk. Hatvan gólt szereztünk, míg a táblázaton minket követő Lipót harminckilencet, Farkas Zoltán egymaga hússzor talált be az ellenfelek kapujába. Füleki és Irmes is rendkívül eredményes volt, s a Kapuvár után a lipótiakkal együtt a második legkevesebb gólt kaptuk.” A szakvezető egyénileg nem emelne ki senkit a csapatból. „Ezt az eredményt a csapattal közösen értük el. Főleg, hogy nem csupán azoké a siker, akik a pályán voltak, hanem azé a tizennyolcas kereté, amely minden edzésen együtt dolgozott. Ki kell emelni viszont a visszajátszókat, akik nem csupán a pályán, hanem az öltözőben is vezéregyéniségek tudtak lenni, igazi profiként mintát tudtak mutatni a többieknek.” Cél a tavaszi szezon végén is az élen maradni. „Csupán egy játékos távozik, nincs is indok miért sokat változtatni, jól működött az együttes, s most már tudjuk, mire vagyunk képesek, milyenek az ellenfelek. Fiókcsapatként egyelőre nem tudni, hogyan léphetünk majd feljebb, de elég motiváció számunkra az is, hogy nálunk mindenki tudja, ez nem szimplán egy megyei első osztályú csapat. A feltételek ugyanolyanok, mint az NB II-ben, s ezt nemhogy a megyében, országos szinten sem mondhatja el egy ezen a szinten szereplő együttes. Jó szellemű, alkotni vágyó társaság a miénk, amely az elmúlt szezonban mutatott eredményességnél nem akarja alábbadni.”
(Fotó: Járeb Jutka)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok