Négyszázadik mérkőzését játszotta

2020. március. 04., 10:38   |    

Négyszázadik mérkőzését játszotta

Hétvégén négyszázadik felnőttmérkőzésén lépett pályára a Carbodent-Vitnyéd hálóőre, Vass Károly, akit csapata Csorna elleni mérkőzése előtt köszöntöttek.

„Őszintén bevallom, hogy nem számoltam, így nagy meglepetésként ért a köszöntés. Nagyon jó érzés volt és felejthetetlen élmény, hogy ennyi szurkoló előtt ünnepeltek” – kezdte Vass Károly.
A 29 éves mihályi származású kapus szülőfalujában kezdte a futballt, s onnan jutott el a megyeválogatottságig.
„Általános iskolában kezdtem a focit, majd Sopronba kerültem, ahol Bujtás Imre volt a kapusedzőm. Serdülőként már Kapuváron játszottam, aztán visszakerültem Mihályiba. Az első felnőttmérkőzésemen is ott léptem pályára, mert megsérült a felnőtt kapus és bedobtak a mély vízbe. Kettő-nullra nyertünk, s bennragadtam a kapuban – mesélte. – Szerettem volna magasabb szinten játszani, s az edzőim szerint megvolt bennem a lehetőség, de a tanulást választottam.”
A rutinos kapus több mint tíz éve véd a felnőttmezőnyben, s rengeteg szép emléket őriz ebből az időszakból.
„Az egyik legnagyobb élmény az volt, amikor három megyei első osztályú csapatot kiejtve bejutottunk a megyei kupa döntőjébe a Répcementi SE-vel, ahol végül négy-egyre kaptunk ki a Nyúltól a gyirmóti stadionban. Jó volt a közösség és a csapat, s a bajnokságot is megnyertük. A másik ilyen, hogy ezerkétszáz néző előtt az első megye I-es Kapuvár–Vitnyéd szomszédvári rangadón győzni tudtunk – folytatta. – Kiemelkedő, amit idén a gárda produkál. Nagyon jó a társaság, jók az edzőink, s Szalai Csaba elnök is mindent megtesz a csapatért, így adottak a feltételek. Nem véletlen, hogy két éve veretlenek vagyunk hazai pályán, ami köszönhető a fantasztikus szurkolótáborunknak is, akik idegenbe is több százan kísérnek el minket” – nyilatkozta a játékos, akinek legnagyobb szurkolója saját édesapja.
„Amióta futballozom, nem volt olyan mérkőzés, amit kihagyott volna. Mindig támogatott, s neki is köszönhető, hogy idáig eljutottam” – fogalmazott Vass Károly.
(Kisalföld, Németh Richárd)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

Szponzorok