NB III: elkészült a csoportbeosztás

2016. július. 06., 10:38   |    

NB III: elkészült a csoportbeosztás

Az MLSZ versenybizottsága elkészítette az NB III 2016/2017-es idényének csoportbeosztásait. Az 54 klub három 18 csapatos csoportban küzd.

A csoportokból csupán az első helyezettek jutnak majd fel az NB II-be. A három csoportból 16 csapat esik ki (az összes 14–18. helyezett, valamint a legrosszabb 13. helyezett), mert a 2017/2018-as idényben háromszor 16 csapattal rendezik majd a harmadosztály küzdelmeit és 10 csapat jut fel a megyei első osztályú bajnokok osztályozói után. A Nyugati csoportban három Győr-Moson-Sopron megyei együttes érdekelt: az ETO FC Győr és Csorna mellett természetesen a most feljutó Gyirmót II is ebbe a csoportba kapott besorolást. A három együttes közül az ETO kezdte meg a legkorábban a felkészülést, a Rába-partiak már lejátszották első felkészülési mérkőzésüket, s legközelebb ma 18 órakor Győrött a Salgótarján ellen lépnek pályára. A győriek tegnap leigazolták a Zalaegerszegről érkező, NB I-es rutinnal rendelkező Gyagya Attilát. A Gyirmót II is elkezdte a felkészülést, a továbbiakban Nagy Attila helyett Nagy László irányítja a társaságot, amely július 23-án az amatőr bajnokok számára kiírt Mitrópa-kupán szerepel majd a szlovákiai Surányban. A héten a Csorna is elkezdte a felkészülést, melynek játékoskeretében több változás is történt. Biztos távozó Bognár Dániel, Véghelyi Richárd, Visy Bálint, Győrvári Bence, Szabó Tibor és Hajdár Dániel. Végleg a klubhoz került Kerékgyártó Dávid és Dávid Ferenc, szintén az ETO-tól érkezik Kelemen Márk. Új igazolás Csikós Sándor és Folmer Krisztián. Nagy valószínűséggel Csornán folytatja pályafutását a kapus Sánta András, valamint Kószás Krisztián. Terv még egy vagy két támadó leigazolása. Öt felkészülési találkozó szerepel a programban. A tervek szerint július 16-án és 20-án Szlovákiában lép pályára a csapat. Július 23-án hazai pályán a Mosonmagyaróvárt fogadja a Csorna, amely 26-án Sárváron, 30-án pedig Ausztriában játszik felkészülési találkozót az augusztus 6-án rajtoló bajnokság előtt. A cél a biztos bentmaradás, vagyis a 6–8. helyezés megszerzése. A csoportbeosztás Keleti csoport: BKV Előre, DVTK II, DVSC-DEAC, ESMTK, Hatvan, Tiszaújváros, Hajdúböszörmény, Jászberény, Kazincbarcika, Monor, MTK II, Nyírbátor, Putnok, Rákosmente KSK, REAC, Somos SE, Tállya, Újpest II. Középcsoport: Békéscsaba II, Budafoki MTE-Újbuda, Dabas-Gyón, Dunaharaszti MTK, Dunaújváros PASE, Dabas SE, Ferencváros II, Gyulai Termál, Hódmezővásárhely, Komlói Bányász, Méhkerék, Mórahalom, Paks II, Pécs, Pénzügyőr, Szekszárdi UFC, Szentlőrinc, Szigetszentmiklós. Nyugati csoport: III. Ker. TVE, Andráshida, Csepel, Csorna, Diósd, Érd, ETO FC Győr, Ajka, Videoton II, Gyirmót II, Hévíz, Bp. Honvéd-MFA, Kaposvár, Komárom, Puskás Akadémia II, Sárvár, Tatabánya, Veszprém.

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok