Nagy elődök méltó utóda szeretne lenni

2018. január. 09., 15:54   |    

Nagy elődök méltó utóda szeretne lenni

Bár sok gondot okoz országosan is a játékvezető-hiány – nem kivétel ezalól Győr-Moson-Sopron megye sem –, szerencsére mindig akadnak tehetséges fiatalok, akik Palotai Károly, Puhl Sándor vagy Kassai Viktor nyomdokaiba szeretnének lépni.

Közéjük tartozik a 22 éves győri Dombi Olivér, aki hat éve vezet mérkőzéseket.
„Labdarúgóként az Üstökös FC-ben, majd a Bácsa FC-ben végigjártam az utánpótlás-ranglétrát: az U8-tól egészen az U19-ig bezárólag. Már ekkor érdekelt a játékvezetés is, ezért 2012 tavaszán több csapattársammal együtt elvégeztük az alapfokú tanfolyamot. Kezdetben a kíváncsiság, egy új szerepkör megismerése vitt előre és persze jól jött a működésért kapott kis zsebpénz is. A későbbiekben a futball és a játékvezetés szeretete, az ezzel járó kihívások jelentettek számomra motivációt. A két szerepkör összeegyeztetése kezdetben könnyen ment, vasárnap megyei mérkőzéseket vezettem, máskor pedig játszottam. Aztán 2014-ben úgy döntöttem, abbahagyom a focit és teljes mellszélességgel a játékvezetésre összpontosítok” – mondja magáról Dombi Olivér.
Labdarúgóként a megyei I. osztályig jutott és rövid idő alatt játékvezetőként is elérte ezt a szintet.
„Hamar bekerültem a helyi utánpótláscsoportba, ahol országos kerettagok segítették működésünket. Két évvel ezelőtt megkaptam a legjobb győri ifjúsági játékvezető díjat, ez az elismerés még jobban ösztönzött a további feladatokra. Egy évvel később tagja lettem a megyei előkészítő csoportnak, ahonnan az út az országos keretbe vezethet. Megyei első osztályú mérkőzéseken kezdtem működni, előbb mint asszisztens, tavalytól pedig mint játékvezető.
A magánéletben is a becsvágy vezérli. Jelenleg a Széchenyi István Egyetem sport és rekreációszervezés szakának elsőéves hallgatója. Tanulmányainak és munkájának köszönhetően a győri játékvezetők részére szervezett központi táborokon edzőként tevékenykedhet egy kollégájával együtt.
„Mit adott nekem eddig a játékvezetés? – kérdez vissza Dombi Olivér. – Egy összetartó, nagy közösséget, sok új barátot, kihívásokat. Komoly karrier lehetőségét, hiszen ma már vannak olyan játékvezetők, akiknek a meccsvezetés a munkájuk, és olykor telt házas stadionban kell helytállniuk. A játékvezetés hatással volt a személyiségem fejlődésére, határozottabbá váltam, megtanultam hatékonyan konfliktust kezelni, hiszen a futballpályán nálam jóval idősebb játékosokkal is el kell fogadtatnom a döntéseimet. Játékvezetőként szeretnék a lehető legmesszebbre jutni. Remélem, esetleg az én példám nyomán a mi megyénkben is sok fiatal csatlakozik majd a mi táborunkhoz.”
(Kisalföld)

Tanfolyam kezdődik
A legutóbbi játékvezetői tanfolyamot minden jelentkező elvégezte és működött is az elmúlt idényben. 2018. január 13-án újabb tanfolyam indul Győrött. Jelentkezni  a 30/207-5807-es telefonszámon és a www.jatekvezetoleszek.hu oldalon lehet.


További hírek

Általános
Válogatott röplabdásból tehetséges futballbíró

2018-03-21 10:33:03

Válogatott röplabdásból tehetséges futballbíró

Egy fiatal játékvezető karrierjében jelentős állomásához érkezett: a 25 éves győri Zám Zsolt idén februárban bekerült az NB III-as keretbe.

Általános
Ismét edzőképzés

2018-03-12 12:15:44

Ismét edzőképzés

Felhívjuk figyelmüket, hogy március 13-án 12 órától lehet az MLSZ Grassroots C tanfolyamra jelentkezni.

Általános
Edzőképzés: Baggio lesz az oktató

2018-02-22 13:23:41

Edzőképzés: Baggio lesz az oktató

Az MLSZ licencmegújító, nyolckredites pontszerző továbbképzést tart márciusban.

Általános
Palotai Károly búcsúztatása

2018-02-22 13:19:48

Palotai Károly búcsúztatása

Palotai Károly búcsúztatása február 26-án, hétfőn 15 órakor lesz a győri Szentlélek-templomban.

Értesítők, információk

2018-06-22 11:21:18

Fegyelmi határozat (június 21.)

2018-06-12 14:20:16

Fegyelmi határozat (június 12.)

2018-06-05 20:48:22

Fegyelmi határozat (június 5.)

Szponzorok