Nagy elődök méltó utóda szeretne lenni

2018. január. 09., 15:54   |    

Nagy elődök méltó utóda szeretne lenni

Bár sok gondot okoz országosan is a játékvezető-hiány – nem kivétel ezalól Győr-Moson-Sopron megye sem –, szerencsére mindig akadnak tehetséges fiatalok, akik Palotai Károly, Puhl Sándor vagy Kassai Viktor nyomdokaiba szeretnének lépni.

Közéjük tartozik a 22 éves győri Dombi Olivér, aki hat éve vezet mérkőzéseket.
„Labdarúgóként az Üstökös FC-ben, majd a Bácsa FC-ben végigjártam az utánpótlás-ranglétrát: az U8-tól egészen az U19-ig bezárólag. Már ekkor érdekelt a játékvezetés is, ezért 2012 tavaszán több csapattársammal együtt elvégeztük az alapfokú tanfolyamot. Kezdetben a kíváncsiság, egy új szerepkör megismerése vitt előre és persze jól jött a működésért kapott kis zsebpénz is. A későbbiekben a futball és a játékvezetés szeretete, az ezzel járó kihívások jelentettek számomra motivációt. A két szerepkör összeegyeztetése kezdetben könnyen ment, vasárnap megyei mérkőzéseket vezettem, máskor pedig játszottam. Aztán 2014-ben úgy döntöttem, abbahagyom a focit és teljes mellszélességgel a játékvezetésre összpontosítok” – mondja magáról Dombi Olivér.
Labdarúgóként a megyei I. osztályig jutott és rövid idő alatt játékvezetőként is elérte ezt a szintet.
„Hamar bekerültem a helyi utánpótláscsoportba, ahol országos kerettagok segítették működésünket. Két évvel ezelőtt megkaptam a legjobb győri ifjúsági játékvezető díjat, ez az elismerés még jobban ösztönzött a további feladatokra. Egy évvel később tagja lettem a megyei előkészítő csoportnak, ahonnan az út az országos keretbe vezethet. Megyei első osztályú mérkőzéseken kezdtem működni, előbb mint asszisztens, tavalytól pedig mint játékvezető.
A magánéletben is a becsvágy vezérli. Jelenleg a Széchenyi István Egyetem sport és rekreációszervezés szakának elsőéves hallgatója. Tanulmányainak és munkájának köszönhetően a győri játékvezetők részére szervezett központi táborokon edzőként tevékenykedhet egy kollégájával együtt.
„Mit adott nekem eddig a játékvezetés? – kérdez vissza Dombi Olivér. – Egy összetartó, nagy közösséget, sok új barátot, kihívásokat. Komoly karrier lehetőségét, hiszen ma már vannak olyan játékvezetők, akiknek a meccsvezetés a munkájuk, és olykor telt házas stadionban kell helytállniuk. A játékvezetés hatással volt a személyiségem fejlődésére, határozottabbá váltam, megtanultam hatékonyan konfliktust kezelni, hiszen a futballpályán nálam jóval idősebb játékosokkal is el kell fogadtatnom a döntéseimet. Játékvezetőként szeretnék a lehető legmesszebbre jutni. Remélem, esetleg az én példám nyomán a mi megyénkben is sok fiatal csatlakozik majd a mi táborunkhoz.”
(Kisalföld)

Tanfolyam kezdődik
A legutóbbi játékvezetői tanfolyamot minden jelentkező elvégezte és működött is az elmúlt idényben. 2018. január 13-án újabb tanfolyam indul Győrött. Jelentkezni  a 30/207-5807-es telefonszámon és a www.jatekvezetoleszek.hu oldalon lehet.


További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok