Mesternégyes két mérkőzésen is

2017. augusztus. 30., 10:00   |    

Mesternégyes két mérkőzésen is

Két megyei első osztályú bajnokin is négy találatot szerzett egy-egy játékos az elmúlt fordulóban.

A soproni Honyák Máté és a ménfőcsanaki Nagy Benjamin is ennyi gólt lőtt a hétvégén. Sopronban az újonc SAFC 1900 a Fertőszentmiklóst fogadta, a piros-fehérek magabiztosan 4–1-re győztek. Az összes hazai találatot Honyák Máté szerezte. „Nem ez volt az első alkalom, hogy egy meccsen négy gólt is lőttem. Az elmúlt szezonban még a megye kettőben és két évvel ezelőtt a megye háromban is sikerült ez a bravúr”  – kezdte a 22 éves soproni játékos, aki jelenleg Győrben, a Széchenyi István Egyetemen gépészmérnöknek tanul. „Az iskolát kicsit nehezebb  összeegyeztetnem  focival, de azért egész jól megoldom. Ha Pesten tanulnék, akkor a soproni foci nem lenne opció. Az SC Sopronban kezdtem el focizni, még hétévesen. Később, tizenkét évesen kerültem az SVSE, majd az SC Sopron utánpótlásába. 2014-ben igazoltam Petőházára, ahol jól éreztem magam, viszont keveset játszottam, a teljesítményem nem is volt akkor ilyen jó. Év közben már többször beszéltem korábbi és most már a jelenlegi edzőmmel, Ágoston Zsolttal, aki elárulta: jó csapat épül a SFAC-nál. Igaz, akkor még csak  megyei harmadosztályú volt a csapat, de az átigazolást egyáltalán nem bántam meg. A négy gólra visszatérve, főleg a csapattársak és passzaik kellettek, hogy ennyiszer a kapuba találjak. A futballban nincs meghatározott célom, játszom, mert szeretem és ott,  most éppen  Sopronban,  ahol jól érzem magam.” A forduló zárótalálkozóján a Ménfőcsanak a Győrszent- ivánt fogadta. A mérkőzést a hazaiak Nagy Benjamin góljaival nyerték meg 4–0-ra. „Nemrég Ausztriából igazoltam Ménfőcsanakra, korábban Bőnyben futsaloztam, de megsérült a térdem – mesélte a szintén 22 éves, csanaki játékos. – Ausztriában már sikerült egyszer öt gólt is lőnöm egy meccsen, itthon ez volt az első mesternégyesem.  Hétvégén nehezen jött össze a győzelem, a rossz idő miatt kétszer is volt a mérkőzésen egy kis szünet. Főleg a meccs végén jöttek a gólok, s örülök,  hogy mind a négyet nekem sikerült szereznem.” (Szeitz Tibor, Kisalföld)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-03-08 08:27:26

Fegyelmi határozat (Március 7.)

Szponzorok