Megyei foci – Újonccal és erős visszatérőkkel rajtol a megyei első osztályú szezon

2021. augusztus. 14., 15:37   |    

Megyei foci – Újonccal és erős visszatérőkkel rajtol a megyei első osztályú szezon

A megyei első osztályban ezúttal is 16 együttes küzdhet a pontokért és az egyetlen feljutó helyért.

A legmagasabb amatőr csoportban szereplők közül négy együttes „távozott”, a bajnokságot toronymagasan megnyerő ETO Akadémia, valamint az élvonalban szereplő Gyirmót fiókcsapataként a Gyirmót II (a kék-sárgák amúgy a 9. helyen zárták a pontvadászatot) is felkerült az NB III-ba, s ott nem is kezdték rosszul a szezont. A két győri csapat egy-egy győzelemmel és döntetlennel áll a Nyugati csoportban két fordulót követően.

A megyei első osztályból az elmúlt idényben két kieső volt, a Hegykő a megyei II. osztály Soproni, míg a Lébény a megyei II. osztály Mosonmagyaróvári csoportjában kezdi az új szezont.

A négy távozót négy érkező váltja. A győri másodosztályból feljutott a Koroncó, amely 127 találatot szerezve mind a 26 bajnoki találkozóját megnyerte. A Mosonmagyaróvári csoport bajnoka, a Dunakiliti maradt a másodosztályban, viszont újoncként vállalta az első osztályú szereplést az ezüstérmes Mosonmagyaróvár második csapata. A Soproni csoportban bár a Répcementi SE ért oda az első helyre, a dénesfai együttes maradt a megyei másodosztályban.

A Ménfőcsanak az NB III-ból kiesőként érkezik a megyei első osztályba, s bár a Lipót megőrizte harmadosztályú tagságát (a szigetközi csapat 7. helyen zárt az NB III-ban), utánpótlásgondjai miatt, érvényes licenccel a megyei első osztályba nevezett.

Az elmúlt bajnoksághoz képest négy csapatnál kezdik a szezont új szakvezetővel, s a négy új résztvevőből háromnál történt váltás a kispadon.
Abdán nem volt edzőváltás, a kupában emlékezetes meccset vívó csapatot továbbra is az ETO korábbi kiváló játékosa, Gyurmánczi Attila irányítja. A gárda 7. helyen zárta az elmúlt bajnokságot, s várhatóan erős középcsapat marad.

Bácsán az eddigi edző, a volt válogatott Korsós György nyártól klubigazgatóként folytatja, helyette a visszatérő Rozmán László meccsel a kispadon.
Csornán is volt váltás, Ozoróczi Gábort a Lipóttól elköszönő Varga Péter váltotta. A rábaköziek a tavalyi ezüst- érem után várhatóan ismét a bajnoki címért küzdhetnek.

A DAC bronzéremmel zárta az elmúlt idényt, ám a több távozó miatt valószínű nehezebb dolga lesz a csapatot továbbra is irányító Jäkl Antalnak.
Gönyűn maradt Kertész Balázs az edző, s Győrszentivánon sem volt váltás, Zsédely Attila a tréner. Nyilván mindkét gárda jobb szereplésben bízva vág neki a szezonnak.

Jánossomorján már a MOL Magyar kupában is az egykori játékos, Cseri Gergely irányította a csapatot.

Kapuváron – ahol tavaly néha futball-láz uralkodott – maradt Mayer János az edző. Nem elképzelhetetlen, hogy a csapat majd a dobogóért harcol.
Kérdés, hogy a már említett visszatérő Koroncó Germán Ferenc irányításával mire lesz képes a magasabb osztályban.

Lipóton újjáalakult a gárda, amit Cseri Mihály igyekszik majd minél jobb helyezésig terelni. Mosonmagyaróváron Ozoróczi Gábor lett az edző,

Ménfőcsanakon pedig Csató Sándor irányítja az osztályban várhatón meghatározó csapatot.

Nyúlon Kovács Zsolt váltotta Mondovics Dávidot. Pannonhalmán, Sopronban (SFAC 1900) és Vitnyéden sem történt a padon változás, Varga Péter, Katona Sándor és Csermelyi Imre élvezi továbbra is a bizalmat.

(Forrás: Kisalföld, Fotó: Csapó Balázs)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

Szponzorok