Magyar Kupa: Hat csapatunk még versenyben

2019. október. 30., 10:20   |    

Magyar Kupa: Hat csapatunk még versenyben

A héten hatvannégy csapat várhatóan izgalmas párharcaival folytatódik a Magyar Kupa, amelynek a 7. fordulóját rendezik.

A továbbjutás ebben a fordulóban is egy mérkőzésen dől el. Ha a csapatok nem bírnak egymással a rendes játékidőben, kétszer 15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesek következnek. Érdekesség, hogy a hosszabbításban lehetőség van további változtatásokra. Az MLSZ elnöksége ugyanis 2019 januárjában elfogadta, hogy a Magyar Kupában a 2×15 perces ráadásban plusz egy cserelehetőségük legyen a csapatoknak.
A forduló első játéknapján, tegnap az Újpest az NB II-ben szereplő Ajka otthonában lépett pályára: Ajka–Újpest 2–5.
A ma 20 órakor kezdődő Pápai Perutz FC–Vasas FC mérkőzést követően az M4 Sport stúdiójában sorsolják a 8. fordulót, amelyet a csatorna élőben közvetít. A csapatokat a Vasas egykori labdarúgója, a 121 élvonalbeli bajnoki mérkőzést követően visszavonult Pál Zoltán húzza, aki jelenleg a Vasas Kubala Akadémia U16-os korosztályának edzője, rövid ideig pedig Szanyó Károly mellett másodedző is volt a felnőttcsapatnál.
Az OTP Bank Liga csapatai a 8. fordulóban is kiemeltek lesznek, külön serlegbe kerülnek a sorsolásnál. A következő körben is az alacsonyabb osztályú csapat lesz a pályaválasztó, azonos osztály esetén az elsőnek kihúzott együttes játszik otthon.
Ami a Győr-Moson-Sopron megyei csapatokat illeti, másodosztályú együtteseink közül a legjobb 64 között az ETO FC a megyei bajnokságban szereplő Gázgyár vendége lesz, a Gyirmót pedig az NB II-es Soroksárt fogadja. Az NB III-as Mosonmagyaróvár a szintén harmadosztályú Tállya együttesét fogadja, a Lipót is NB III-as ellenfelet kapott, a Kecskemét otthonába látogat, míg a Ménfőcsanak a nemrég még élvonalbeli Haladást fogadja.
„Bár nincs jó formában a Haladás, a magasabb osztályban játszó ellenfelünk papíron az összecsapás esélyese. Ettől függetlenül mindent megteszünk a továbbjutás érdekében, egy kupamérkőzésen bármi előfordulhat” – mondta Weitner Ádám, a csanakiak szakvezetője.
A megyei I. osztályú SC Sopron vendége az NB II-es Budafok lesz.
A Győr-Moson-Sopron megyei csapatok programja, ma, 12.30 óra: Gázgyár (BLSZ I.)–WKW ETO FC Győr (NB II), Credobus-Mosonmagyaróvár (NB III)–Tállya (NB III), Herold Trans-Ménfőcsanak (NB III)–Haladás (NB II). Ma, 18 óra: Gyirmót FC Győr (NB II)–Soroksár (NB II), Kecskeméti TE (NB III)–Lipót Pékség SE (NB III), SC Sopron (Győr-Moson-Sopron megyei I.)–Budafok (NB II).

(Kisalföld)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok