Kupagyőztes a Lipót

2019. május. 16., 20:07   |    

Kupagyőztes a Lipót

A Magyar Kupában legtovább jutó két amatőr együttes mérkőzésén a lipóti csapat 2-0-ra legyőzte a Szarvast.

Az Amatőr Kupa-döntőt hagyományosan a Magyar Kupában legtovább jutó amatőrcsapatok, vagyis manapság a megye I-es vagy annál alacsonyabb szinten szereplő együttesek vívják. A mostani idényben a 7. fordulóig jutottak el a legjobban szereplő megyei gárdák a Magyar Kupában, közülük a speciális szabályok alkalmazásával a Lipóti Pékség és a Szarvasi FC (a 6. forduló után a nagyobb osztálykülönbségű ellenféllel szemben továbbjutó csapat) játszhatta az Amatőr Kupa fináléját.

Szarvasi FC 1905–Lipót Pékség SE 0–2 (0–1)
Amatőr Kupa, döntő, Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 500 néző. V.: Horváth T.
Szarvasi FC 1905: Lévai – Kiri, Kukovecz, Szikora, Polonszki, Murvai (Kriska, 53.), Bakró (Klimaj, 73.), Medvegy – Furár, Zima, Sztojka. Edző: Rétes Pál.
Lipót Pékség SE: Takács N. – Kapa Márkó, Molnár M., Bieder, Kapa Martin – Csete (Rigó, 82.), Vörös Torma (Bella, 91.), Tóth L. – Varga T. – Zimonyi, Nyári (Schillinger R., 70.). Edző: Varga Péter.
Gólszerző: Zimonyi (26., 85.).
A Szarvas a negyedik helyen áll a békési megye I-es bajnokság felsőházi rájátszásában, míg a lipótiak már megnyerték a Győr-Moson-Sopron megyei I. osztályt, eddigi 27 bajnokijuk közül csak egyen veszítettek pontokat.
A Lipót kezdte jobban a találkozót, az első védeni valója mégis Takács kapusnak akadt, aki Murvai lövését különösebb nehézség nélkül hárította. A lipótiak a játékrész derekán szögletből veszélyeztettek, de a fejes elszállt a kapu mellett. A 26. percben aztán már nem volt ilyen szerencséje a Szarvasnak, Zimonyi Dávid szemfóles gurítása a bal alsóban kötött ki (0–1). A második félidőben egyenlő érők küzdelmével folytatódott a találkozó. Főleg mezőnyben folyt a játék, a kapuk elvétve forogtak veszélyben. A hajrában aztán ismét Zimonyi Dávid villant, akinek második góljával gyakorlatilag eldőlt, hogy a Győr-Moson-Soproniak ünnepelhetnek győzelmet. A lefújásig az eredmény már nem változott, 2–0-ás győzelmet aratott a Lipót.
– Gratulálok a lipótiaknak a kupagyőzelemhez. A mérkőzés nagy részében kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, ám az első félidőben az ellenfelünk többet birtokolta a labdát és veszélyesebb is volt a kapura. Mi ugyan szerkezetet váltottunk, a mezőnyben javult a helyzet, de sajnos továbbra sem sikerült értékesítenünk a lehetőségeinket. Most még fáj a vereség, de egy kis idő elteltével helyére kerülnek a dolgok és a srácok is úgy fognak emlékezni erre a sorozatra, hogy egy jó kis kaland, a döntőbe jutás pedig gazi siker volt. Egy amatőr csapatnak, mint mi, nagy tett volt eljutni a döntőbe és ünnep ilyen körülmények között szerepelni. Köszönöm mindenkinek – nyilatkozta Rétes Pál, a szarvasiak vezetőedzője.
A győztes csapat szakvezetője, Varga Péter pedig úgy fogalmazott, hosszú út vezetett számukra az Új Hidegkuti Nándor Stadionig, de itt pályára lépni életre szóló élményt jelentett a számukra: 
– Döntőhöz méltó iramú és színvonalú találkozót játszottunk. Megvoltak a lehetőségeink a mérkőzésen, ezekből kettővel tudtunk élni. Ennyi kellett, hogy megnyerjük az Amatőr Kupát. A boldogságunk határtalan. Nagy élmény volt ez a találkozó mind a játékosoknak, mind a szakmai stábnak – hangsúlyozta Varga Péter.
(mlsz.hu. Fotó: mlsz.hu)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

Szponzorok