Korsós György vérében van még a futball

2017. szeptember. 07., 10:37   |    

Korsós György vérében van még a futball

Hétvégén megszerezte első győzelmét ebben a bajnokságban a Bácsa.

A megyei első osztályban szereplő csapat edzője a 33-szoros magyar válogatott labdarúgó, Korsós György. Korsós György 1993 és 1999 között az ETO meghatározó játékosa volt, majd Ausztriába igazolt.  A Bajnokok Ligájában 22 mérkőzésen lépett pályára a Sturm Graz és a Rapid Wien játékosaként.  Nyártól a megyei I. osztályú Bácsa csapatának az edzője. – Ez volt az első győzelme edzőként? – Dehogy. Korábban Ausztriában két bajnokságot nyertem játékos-edzőként, majd itthon a DAC-nál is volt szerencsém győztes csapatot irányítani. Amúgy most elég sokat kellett várnunk erre a sikerre. Az első három fordulóban sajnos kikaptunk, igaz, nem volt könnyű a sorsolásunk, erős csapatokkal játszottunk. – Hogyan lett éppen ön Bácsán  a tréner? – Köztudott volt, hogy a korábbi edző, Rozmán László, aki párhuzamosan Ajkán  utánpótlás-vezetőként is dolgozott, átveszi majd az NB III-as ajkai  csapat irányítását. Ez a tervezettnél kicsivel korábban következett be,  s mivel játékosként már ismertek Bácsán,  engem ért a megtisztelő felkérés, hogy legyek az utódja.   A lehetőségekhez képest nagyszerűek Bácsán a feltételek,  szisztematikusan fejlődik az egyesület. S van potenciál a csapatban is. A klub filozófiájának megfelelően  több tehetséget sikerült már most a felnőttek közé beépíteni. – Ha már a potenciált említi, a napokban feljutottak a Magyar Kupa országos főtáblájára. – Pedig a megyei selejtezőben is erős csapatokkal küzdöttünk, tizenegyesekkel győztük le a Nyúlt, s a Csanakkal szemben is csak tizenegyesekkel maradtunk alul. Jó mérkőzést játszottunk múlt szerdán is a Gönyű ellen, ahol sikerült nyernünk, így valóban ott lehetünk a sorozatban. Jövő hétfőn derül ki, ki lesz ott az ellenfelünk, de most egyelőre a bajnokságra koncentrálunk. – A kupában pályára is lépett a csapatában. Hogy ízlett a játék? – Bár már elmúltam negyvenéves,  nagyon jól éreztem magam a pályán.  Még mindig imádok futballozni, a játék a véremben van.  Amatőrcsapatról lévén szó, mindenki  dolgozik és a hétköznapi meccseken néha jól jön, hogy én be tudok   ugrani. – Ha már a munkát említi, nemrég, két év után váratlanul távozott az ETO-tól, ahol mint klubmenedzser dolgozott. – Erről egyelőre nem szeretnék beszélni. – Tiszteletben tartjuk a kérését. Viszont annyit  elárulhatna,  edzőként is   komolyabb babérokra tör? – Jelenleg remekül érzem magam Bácsán, ám nem elképzelhetetlen, hogy valamikor magasabb szinten is edzősködjek, akár a jelenlegi csapatommal is. Ahogy az bebizonyosodott, az élet majd úgyis eldönti, hol kell helytállnunk. – A válogatott ugyan nem jutott ki a következő világbajnokságra, de sokak szerint helytállt Bernd Storck csapata. – Azt  tudtuk, hogy nagyon erős ellenfelek is vannak a csoportban, s azt gondolom, igazán tartósan akkor maradhat a válogatottunk a tűz közelében, ha magabiztosan hozzuk a kötelező győzelmeket. (Kisalföld)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok