Két mentő ment érte

2017. november. 16., 11:11   |    

Két mentő ment érte

Ijesztő sérülést szenvedett a múlt hétvégén a gyirmóti U16-os csapat egyik játékosa.

Ijesztő sérülést szenvedett a múlt hétvégén a gyirmóti U16-os csapat egyik játékosa.

A fiatal labdarúgónak egy ütközés után a combcsontja tört el, ettől fura szögben kifordult a lába. Két mentő is jött érte.
Két mentőt kellett kihívni a múlt szombati Gyirmót FC Győr–ZTE U16-os mérkőzésre, mivel rendkívül súlyos sérülést szenvedett Gál Máté, a hazaiak egyik játékosa.
Az első autóval – egy gyermekmentővel – érkezők csupán elsősegélyben részesítették a szerencsétlenül járt sportolót, ezután hívták azt az esetkocsit, amely végül a kórházba szállította a fiatal futballistát.
„Igazából már csak az ütközés utáni pillanatokat láttam, mert közben a pályán egy másik szituációt figyeltem – mesélte a hazaiak edzője, Nagy Attila. – Érezhető volt, hogy nagy a baj, hiszen nagyon hangosan kiabált a játékosunk. Sajnos be is igazolódott a megérzésünk, Máté komolyan megsérült. A térde fölött rendkívül fura szögben állt a lába – tette hozzá a tréner, aki azt is elárulta, a fiatal futballista csapata egyik erőssége, egy éve igazolt Gyirmótra, s az elmúlt két fordulóban nyolc gólt lőtt. – Nagyon sajnálom, hogy megsérült, s remélem, minél hamarabb felépül. Bár azt hittük, minden szalagja elszakadt, később kiderült, ehhez képest a combcsontja tört el” – fogalmazott Nagy Attila.
A játékost azóta természetesen megműtötték. Az operáció sikeres volt, számolt be Máté később erről az érte aggódóknak a Facebookon. Úgy tudni, hét szegeccsel stabilizálták az eltört combcsontot. Hamarosan gipszbe kerül a lába, s ha minden a tervek szerint alakul, mindössze három-négy hónapig tart a felépülése.
Tegnap az NB II-ben szereplő első csapat tagjai közül többen is meglátogatták a kórházban fekvő Mátét. Sebők Zsolt, Achim Sebastian és Kopp András kapusedző egy, a csapat által dedikált mezzel ajándékozta meg a lábadozó fiatalembert. Mindannyian azt remélik, hamarosan a pályán láthatják viszont a tehetséges játékost.
(Kisalföld)

Fotó: Gyirmótról Achim Sebastian, Kopp András és Sebők Zsolt a kórházban látogatták meg a sérült játékost.


További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

2024-03-08 08:27:26

Fegyelmi határozat (Március 7.)

Szponzorok