Jubileum Csornán

2018. augusztus. 29., 10:46   |    

Jubileum Csornán

Szombaton 17 órától az SFAC 1900 ellen játszik megyei első osztályú bajnoki mérkőzést a Csornai SE. A találkozó félidejében az egyesület 1977-ben és 1978-ban Szabadföld Kupa-győztes csapatának tagjait köszöntik.

A hetvenes évek csornai sikereit Hernicz Sándorral, az akkori csapatkapitánnyal idéztük fel: „Nagyszerű együttes alakult ki abban az időszakban Csornán, amely meghatározó lett a klub történelmében. A hetvenes évek közepén elindult valami az egyesületnél, a csapat és a közönség is egymásra talált, rendszeresen ezres nézőszámok voltak a mérkőzéseinken a megyei első osztályban” – mesélte az egykori védő.
„Ha jól emlékszem, egyedül a Csornának sikerült zsinórban kétszer elhódítani a kupát, ráadásul fantasztikus hangulatban. Az 1977-es döntőn kettő-nullára nyertünk a Szeghalom ellen a Népstadionban a Magyarország–Csehszlovákia találkozó előmérkőzéseként, melyre különvonat indult. Az 1978-as finálén huszonötezer ember előtt vertük három-nullára a Tiszavasvárit a Ferencváros–Magdeburg KEK-mérkőzés előtt az Üllői úton – folytatta a csapatkapitány. – Ez a csapat alázattal, hittel és szenvedéllyel játszott. Ezért volt képes jó eredményekre az olyan magasabb osztályú csapatok ellen, mint a MÁVDAC, az ETO vagy a Haladás és ezért nyerhette meg 1980-ban a megyei bajnokságot is. Ez jó üzenet lehet a mai fiatal labdarúgóknak is” – tette hozzá Hernicz Sándor.
A közös jubileumi megemlékezésre a csornai egyesület vezetősége az egykori játékosok mellett a csapat egykori dolgozóit is várja.


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

2024-04-03 14:25:24

Fegyelmi határozat (Április 3.)

Szponzorok