Tájékoztatás a sportorvosi engedélyekről

2022. március. 02., 11:49   |    

Tájékoztatás a sportorvosi engedélyekről

Az EMMI tájékoztatása szerint, a 2021. február 8-án és azután lejárt/lejáró sportorvosi engedélyek- jelen állás szerint – 2022. július 31-ig érvényesek! Természetesen a dátum szerint lejárt, de a rendelet miatt érvényes sportorvosi engedélyeket ugyanúgy be kell mutatni a játékvezetőknek, mint az érvényes kartonokat, ugyanis amennyiben a lejárt érvényességű karton nincs ott a mérkőzés helyszínén, a labdarúgónak nincs játékjogosultsága.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet tájékoztatója szerint „Attól függetlenül, hogy a versenyzéshez szükséges sportorvosi engedély érvényessége a rendelet alapján meghosszabbodik, a sportorvosi vizsgálatok rendszeres elvégzését az Országos Sportegészségügyi Hálózat (OSH) sportorvosai, az együttműködő háziorvosok és házi gyermekorvosok továbbra is a megszokott rendben, előjegyzés szerint végzi.

Felhívjuk figyelmüket, hogy ha sok klub halasztja nyárra az éves sportorvosi vizsgálatait, abban az esetben félő, hogy az orvosok nem tudják majd kiszolgálni az igényeket…


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok