Igazi csapatként szárnyal az újonc

2019. november. 13., 19:39   |    

Igazi csapatként szárnyal az újonc

Nagyszerűen menetel az NB III-ban újonc Lipót-Pékség, a szigetközi együttes legutóbbi hat találkozóját megnyerte a bajnokságban és még talpon van a Magyar Kupában, ahol a Varga Péter irányította gárda hamarosan az NB II-es Gyirmóttal találkozik.

– Csoportjukban egyedüli csapatként mind a hat legutóbbi találkozójukat megnyerték. Minek köszönhető a nem mindennapi sorozat? – kérdeztük Varga Pétert, a harmadosztályban újonc Lipót edzőjét.
– Nem szerepeltünk jól a bajnokság elején, de a harmadik fordulótól elkezdtük gyűjtögetni a pontokat. A döntetlenek és győzelmek adtak egyfajta lendületet, magabiztosabban léptünk pályára, de nyilván sokat is dolgoztunk, tettünk ezekért a sikerekért. Igaz, jelenleg a harmadik helyen állunk, de a céljaink nem változtak, mindenképp szeretnénk elkerülni a kiesést és stabil középcsapat lenni a harmadosztályban. Tisztában vagyunk vele, nem fut majd mindig ennyire jól az a bizonyos szekér, de óriási bennünk a motiváció, hogy megmutassuk, nem csupán egy lendületes újonc, hanem egy olyan csapat vagyunk, amellyel számolni kell a továbbiakban. Azzal hogy, elég sok pontot szereztünk idáig, sokkal nyugodtabban, teher nélkül futballozhatunk.
– A korábban feljutó Ménfőcsanak is jól szerepelt, szerepel az NB III-ban, vagyis nem tűnik jóval erősebbnek a megyei első osztálynál ez mostani harmadik vonal...
– Pedig az. Tavaly is nagyon jó csapatunk volt, amikor megnyertük a megyei első osztályt, de a szezon előtt még erősödnünk kellett. Minőségben és mennyiségben is léptünk előre, nagyobb lett a keretünk. Csupán hárman távoztak és hét új játékos érkezett Lipótra, akiket persze be kellett azért illeszteni, s úgy fest, ez jól sikerült. Óriási a szakadék a megyei első osztály és az NB III között. A csoportban nincs lefutott meccs, minden pontért meg kell küzdeni, nagy gondban lennénk, ha a múlt évi csapattal kellene szerepelnünk.
– De szerencsére Lipóton igazán nívós kerettel dolgozhat.
– Ez így van. Bár szabad kezet kaptam az erősítéseket illetően, a klubot támogató Tóth Péterrel leültünk a bajnokság előtt és átbeszéltük a változtatásokat. Úgy gondolom, beváltak az új igazolások, szerencsésen választottuk ki a megfelelő játékosokat.
– Nemrég vehette át az A licences diplomáját, a papír volt a fontos, vagy a tudás, amit megszerezhetett?
– Mindkettő. Enélkül nem lehetnék NB III-as csapat edzője, de természetesen fontos a szakmai előrelépés is.
– A licenccel már NB II-ben is lehet edző, kipróbálná magát ott, netán akár az élvonalban is?
– Számomra mindegy, hol, milyen csoportban edzősködöm. Mindenhol a legjobbra törekszem. Fontos még, hogy legyen közös cél, motiváció a csapattal és a klubvezetéssel. Ez nem mindenhol volt meg. Szerencsére Lipóton minden adott, s így remekül is érzem magam.
– A kupában hamarosan a Gyirmóttal találkoznak, mit vár ettől a mérkőzéstől?
– Bár lehettünk volna szerencsésebbek is a sorsolásnál, nem bánkódunk, hogy egy élvonalba igyekvő, NB II-es élcsapat lesz az ellenfelünk. Az pedig, hogy egy megyei együttessel találkozunk, külön pikantériája lesz az összecsapásnak. Nyilván nem mi vagyunk az esélyesek, de ahogy már említettem, mi minden mérkőzésen meg akarjuk mutatni, hogy igazi csapatként is tudunk futballozni. Legyen bármi is az eredmény, büszkén szeretnénk a pályáról levonulni.
(Szeitz Tibor, Kisalföld. Fotó: Járeb Jutka)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok