Győré Palotai Károly gazdag hagyatéka

2019. április. 29., 12:38   |    

Győré Palotai Károly gazdag hagyatéka

A Győr által adományozott díszsírhelyen helyezték végső nyugalomra tegnap Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgót és nejét. Az ereklyékben gazdag sportoshagyaték a család döntése értelmében a város tulajdona lesz.

Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó és volt világhírű játékvezető 2018 februárjában hunyt el és akkor Győrött a nádorvárosi temetőben a családi sírban kapott nyughelyet.
– Sajnos édesanyánk korábban elment, tavaly pedig édesapánknak nem kértük a városi díszsírhelyet – mondja Palotai László, az egyik fiúgyermek. – Azóta eltelt több mint egy év és úgy gondoltam, hogy élek a lehetőséggel és kérjem az apunak a díszpolgári címe után járó sírhelyet. És ebbe a bátyám beleegyezett. Mostantól a szüleink a Szabadi úti temetőben méltó körülmények között együtt nyugszanak. Ez azért is jelentős számunkra, mert egész életükben egymásért éltek és apánk labdarúgó sikereiben édesanyánknak is nagy érdemei voltak. Szűk körben tartottuk meg pénteken az újratemetésüket. Az erről szóló tájékoztatást azért tartjuk fontosnak, hogy akik keresik a sírjukat, azok a jövőben megtalálják őket.
Az eredményes labdarúgó-, játékvezetői és ellenőri pályafutást befutó Palotai Károlytól sportereklyékben gazdag hagyatékot örökölt a családja.
– A szüleink végakarata az volt, hogy a gyűjtemény együtt maradjon és a testvéremmel közösen ezt meg akartuk valósítani – folytatja Palotai László. – Több lehetőség kínálkozott erre, ezeket megvizsgáltuk és végül úgy döntöttünk, hogy a komplett gyűjteményt felajánljuk Győrnek. Mintha a szüleink is ezt sugallták volna odafentről... Megkerestem Borkai Zsoltot, Győr polgármesterét, aki rendkívül segítőkész volt az ügyben. A szerződés aláírásához már csak néhány apró részletet kell tisztázni. Azt szeretnénk, ha a hagyaték egyszer majd az ETO Parkban kapna helyet, de a létesítmény jelenlegi tulajdonviszonyai nem alkalmasak erre.
A hagyaték számos értékes darabot is tartalmaz, gyűjtők például már jelentős összegeket kínáltak a Palotai által vezetett két BEK-döntő labdáiért.
– Az olimpiai aranyérmet is a városnak adjuk. Ez nem is volt kérdés, mert azt annak idején részben a győri szurkolók támogatásából kapta meg édesapánk – említette végül Palotai László.
(Kisalföld, Papp Győző. Fotó: H. B. E., Kisalföld)


További hírek

Közérdekű
Bozsik Egyesületi Program felfüggesztése

2021-03-01 11:49:22

Bozsik Egyesületi Program felfüggesztése

Az alábbi tájékoztatást adjuk a Bozsik Egyesületi Program résztvevői számára.

Közérdekű
Sportfejlesztési programok értékelési alapelvei

2021-02-15 13:40:51

Sportfejlesztési programok értékelési alapelvei

Beadási határidő: 2021. február 28.

Közérdekű
Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken

2020-10-24 09:19:42

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken

Október 23-tól kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, így a sportrendezvényeken is a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányrendelet szerint.

Értesítők, információk

Szponzorok