Gönyűi mesternégyes

2017. április. 06., 13:57   |    

Gönyűi mesternégyes

Nem mindennapi csatárteljesítményt jegyezhettünk fel az elmúlt hétvégén a megyei első osztályban: a Beleden 4–0-ra nyerő Gönyű minden találata Böcz Antal nevéhez fűződött.

„Testvériesen” elosztva, azaz félidőnként két-két alkalommal köszönt be a feltehetően nem túl boldog vendéglátók hálójába. – Hasonló körülmények között születtek a gólok, vagy mindegyik másként? – Az elsőnél egy kapu elé emelt beadást két védő közül, őket megelőzve, lőttem rá és a labda a kapust érintve került a sarokba – meséli Böcz Antal, a 25 éves gönyűi csatár. – A másodiknál kaptam egy indítást a jobbszélen, a labda kettőt pattant, a másodiknál kapásból rálőttem és az a rövid felső sarokban kötött ki. A harmadiknál kontratámadásunk végén kerültem játékba, kicseleztem egy védőt és húsz méterről úgy találtam el a labdát, hogy az a kapufáról pattant a hálóba. Az utolsónál volt a legkönnyebb dolgom, egyedül léptem ki és a kapust átemelve sikerült beállítani a végeredményt. – Hol rejtegették eddig? A mai gólínséges világban értékes az ilyen támadó... – Talán serdülőkoromban rúgtam utoljára négyet, mesterhármasból azért több is akadt. A Győri Dózsában kezdtem tízévesen, még szerepeltem az első csapatban is a megszűnése előtt a megyei első osztályban. Jó edzőim voltak, többek között Tuifel Péter, Stark Csaba, Mörtel Béla, aztán a Dózsa után egy ideig Nagyszentjánoson játszottam, majd haza, Gönyűre igazoltam. Hatodik éve vagyok a helyi csapat labdarúgója. – Mit jelent a Gönyűre hazaigazolás? – Közvetlenül a pálya mellett lakom születésem óta, szinte azzal egy időben tanultam meg focizni, hogy járni is tudtam. Még a futsal sem tudott sokáig eltéríteni, pedig a Rába ETO-ban Kozma Mihály és Paco Araujo edzősködése idején ott voltam az NB I-es csapat keretében, de végül győzött a nagypályás játék. Csatár vagyok, akit időnként még ki is szolgálnak, mindkét lábamat tudom használni a pályán, s talán a példa is bizonyítja, hogy valamelyest érzem a kaput. Hogy meddig akarom folytatni? Egyelőre nem foglalkoztat a kérdés, azt tudom, hogy nagyobb csapatba már nem kívánkozom, de az Audi-gyárban meglévő munkám mellett még bőven van lehetőségem a kedvtelésemnek élni. (Mohay Gábor, Kisalföld. Fotó: Bertleff András, Kisalföld)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok