Gólrekorddal tör a csúcsra

2019. április. 11., 14:37   |    

Gólrekorddal tör a csúcsra

A Lipót 157 lőtt góllal vezeti a Duna Takarék megyei első osztályt és ebből 52-t egymaga Zimonyi Dávid szerzett.

A tavalyi megyei első osztályú bajnokságban kiemelkedő teljesítményt nyújtó lipóti játékos, Zimonyi Dávid idén még magasabbra teszi a lécet. Akkor négy góllal maradt el a gólkirályi címtől, bár negyvenkét találatával sem lehetett elégedetlen. A gólerős támadó negyvennyolc gólt szerzett az előző bajnoki kiírásban és a Keglovich-kupában, míg idén eddig hatvanhét találatnál jár, s messze még a szezon vége.
„Nagyon jó érzés, hogy ennyi gólt lőttem, de nemcsak az én érdemem, hanem a csapattársaimé is. Nagyszerű a keret és nagyon jó az összhang, ennek is köszönhető, hogy ilyen jók vagyunk. Nyári Martinnal is nagyon jóban vagyunk, jól megértjük egymást a pályán és azon kívül is” – fogalmazott a tehetséges futballista.
Zimonyi az elmúlt tizenkét mérkőzésen rendre betalált, s a Fertőszentmiklósnak egymaga lőtt tizenegy gólt, ami minden bizonnyal új rekord a megyében. Jelenleg ötvenkét találattal áll a góllövőlista élén, huszonöt egységgel megelőzve második helyen álló csapattársát, Nyári Martint.
„Mindenképpen szeretnénk feljutni az NB III-ba és így én is kipróbálhatnám magamat magasabb osztályban. Korábban egyszer sérülés miatt nem sikerült, máskor nem úgy jöttek össze a dolgok, hogy ilyen csapatba igazolhassak – mondta a csatár. – Sok cél van még az idei évre, nyilván minél több góllal szeretném segíteni a csapatot és pontvesztés nélkül megnyerni a bajnokságot. És az osztályozó után NB III-ba lépni.”
(Kisalföld, Németh Richárd)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-05-15 15:29:08

Fegyelmi határozat (május 14.)

2024-05-07 14:20:17

Fegyelmi határozat (Május 7.)

Szponzorok