Futballünnep jubileummal

2018. május. 10., 15:44   |    

Futballünnep jubileummal

Vasárnap 14 órakor Gyirmóton rendezik a Keglovich László Megyei Kupa döntőjét.

Ez lesz a sorozat eddigi történetének tizedik fináléja. A döntőben két elszánt megyei I. osztályú együttes, a Jánossomorja és a Nyúl csap össze egymással.
Az olimpiai bajnok Keglovich Lászlóról elnevezett sorozat a régió amatőrcsapatainak ünnepe – állapították meg a megyei igazgatóság sajtótájékoztatóján, amit a vasárnapi finálé alkalmából rendeztek csütörtökön Győrben.
„Büszke voltam és örömmel töltött el, hogy a pár héttel ezelőtt Szegeden tartott MLSZ-konferencián kiemelték a megyénket, ami nem véletlen, hiszen a lélekszámokat tekintve még mindig Győr-Moson-Sopronban van a legtöbb amatőrcsapat, s nálunk futballoznak a legtöbben, s működik, dolgozik legjobban az igazgatóság. Úgy gondolom, ennyire szervezett, ilyen támogatott még talán sosem volt a magyar labdarúgás. Régebben Ausztriába kellett menni, hogy egy szép pályát lásson az ember, ma már sok minden adott itthon is a jó focihoz. Sajnos az állandó kimagasló eredményekre, néhol a nézőkre még várni kell, s szerintem szakmai vonalon is fejlődni kell, mert nem igazán jönnek a tehetségek. Az idén bevezetett pontrendszer segítségével azok is kapnak majd támogatást, akik elindították egy-egy labdarúgó pályafutását, így még több pénz kerülhet vissza az amatőr klubokhoz. Épülhetnek, szépülhetnek a sportegyesületek és olyan ünnepé válhatnak a vasárnapi bajnokik, amilyen a most hétvégi megyei kupa döntő lesz” – fogalmazott bevezetőjében Bolla Péter az igazgatóság társadalmi elnöke.
A sorozat névadója, Keglovich László azt emelte ki: „megfordult a piramis”, míg régebben az alacsonyabb osztályokból igazoltak játékosok a nevesebb csapatokhoz, manapság az élvonalbeli, másodosztályú klubok korábbi futballistái mennek az alacsonyabb osztályú együttesekbe. Ezzel együtt megyénkben nem panaszkodhatunk a színvonalra, igazán izgalmas csatákat lehet látni a megyei bajnokságokban" – tette hozzá az olimpia bajnok labdarúgó, aki ahogy az elmúlt kilenc alkalommal, ezúttal is ott lesz a finálén, s majd az azt követő eredményhirdetésen, amit a 17 órakor kezdődő Gyirmót-Szolnok NB II-es találkozó szünetében rendeznek. Az Alcufer Stadionba egyébként 15 óráig ingyenes lesz a belépés, s természetesen a megyei kupa döntőjére érkezők a másodosztályú mérkőzést is megnézhetik.
„A bajnokság más, mint egy kupa-mérkőzés. Különös hangulata van, főleg ha a hagyományoknak és rangjának megfelelően egy NB-s klub stadionjában rendezhetjük meg – szögezte le Horváth László az MLSZ megyei igazgatója. – A két döntőbe jutott csapatot természetesen jól ismerjük, a Nyúl élcsapatnak számít a bajnokságban, a Jánossomorja pedig egy tipikus kupacsapat, amely egy-egy találkozón bárki ellen esélyes, az elődöntőben például az aranyéremre pályázó Ménfőcsanakot győzte le.”
„A Szabadföld-kupát húsz éve nyertük meg, s azóta megnyertük az úgynevezett Amatőr-kupát is, a megye legfiatalabb csapataként – négy játékosunk a napokban érettségizik – szeretnénk ezt a kupát is elhódítani” – mondta bizakodva Kiss Sándor a jánossomorjaiak elnöke.
Varga Róbert edző úgy fogalmazott: „Örülünk, hogy eddig eljutottunk, a nyúliakat nagyon tiszteljük, az osztály egyik legjobb csapata, az egyik legjobb edzővel. Fel van adva a lecke.”
„Lehet, hogy a bajnokságban kétszer is kikaptunk a Nyúltól, de most úgy készülünk, hogy mi kerüljünk ki győztesen a párharcból” - tette hozzá Fettik Filip, a csapat egyik játékosa.
„A kupában szerzett rutin nyilván mellettünk szól, így bizakodva várjuk a találkozót, szeretnénk újra megnyerni a kupát" - fogalmazott határozottan Stecina Krisztián, a nyúliak elnöke.
„Nekem ez lesz a negyedik megyei kupa-döntőm, kétszer a Csornával, egyszer a Nyúllal már sikerült győzni. Esélyes szerintem nincs, de két győztes csapata a sorozatnak már most van” – jelentette ki Varga Péter edző.
„Mindegyikünknek ad egyfajta pluszt, hogy egy ilyen döntőben szerepelhetünk. Semmi más nem számít, mint a győzelem” – tette hozzá befejezésül Varga Zsolt a nyúliak futballistája.
A megyei kupa egyébként ezúttal is pénzdíjas, az első négy helyezett egymillió forintot osztozhat. A győztes 500, a második helyezett 300, az elődöntős csapatok 100-100 ezer forinttal lesznek gazdagabbak.

(További képek a galériában)


Címkék:

További hírek

Bajnokság
Előrelépés és változások

2019-01-18 09:41:09

Előrelépés és változások

A Győr-Moson-Sopron megyei labdarúgás aktuális helyzetéről Bolla Péter társadalmi elnök nyilatkozott a Kisalföldnek.

Bajnokság
Átigazolási tudnivalók

2019-01-07 16:06:28

Átigazolási tudnivalók

Ezúton tájékoztatjuk a megyei csapatok vezetőit, hogy a téli átigazolási időszak mind a felnőtt, az öregfiúk és valamennyi utánpótlás-korosztályban is egységesen 2019. január 15-től egészen 2019. február 14. éjfélig tart.

Bajnokság
A hétvégi eredmények (december 16.)

2018-12-14 10:51:09

A hétvégi eredmények (december 16.)

A megyei csapatokat érintő bajnokságok eredményei.

Értesítők, információk

2019-01-16 14:08:47

Fegyelmi határozat (január 16.)

2019-01-07 16:05:29

Fegyelmi határozat (január 8.)

2018-12-04 11:14:13

Fegyelmi határozat (december 4.)

Szponzorok