Európa-bajnokságon az amatőrválogatott

2018. június. 13., 18:39   |    

Európa-bajnokságon az amatőrválogatott

A héten és a jövő hét elején lépnek pályára megyénk legjobb amatőrjei a régióválogatottak nem hivatalos Európa-bajnokságán. A 12. UEFA Régió-kupán a mieink San-Marino, Bosznia és a házigazda Csehország legjobbjaival csapnak össze a csoportkörben.

Az Európai Labdarúgó Szövetség idén rendezi meg tizenkettedszer az úgynevezett UEFA Régió-kupát, amelynek egyik csoportkörének Csehország ad otthont. Az amatőrcsapatok nem hivatalos Európa-bajnokságán hazánkat - kiegészülve a Nyugat-dunántúli régió legjobbjaival - az itthon rendezett torna győztese, Győr-Moson-Sopron megye válogatottja képviseli.
Győr-Moson-Sopron megye csapata tavaly decemberben - izgalmas 11-espárbajt követően - nyerte meg az amatőrcsapatok országos tornáját, melynek fináléját Pécsett rendezték.
"Először képviselheti hazánkat közvetlen régiónk válogatottja ezen a rangos tornán, s a szövetséggel együtt ennek megfelelően igyekeztünk a jó szereplés feltételeit biztosítani. A keret nemrég háromnapos összetartáson vett részt Lipóton" - árulta el Horváth László az MLSZ Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója, aki hozzátette, mivel a kupában két régióra - keletire és nyugatira - osztották hazánkat, utóbbi néven, kiegészülve Tolna-megye legjobbjaival a pécsi tornát megnyerő Győr-Moson-Sopron megyei válogatott szerepel majd a rangos tornán. A sportvezető kiemelte, idehaza csak olyan amatőr játékosok léphettek pályára a tornán, akik egyetlen percet sem játszottak az élvonalban, s legalább két éve az adott régióban futballoznak. Remélhetőleg a többi országban is betartották ezeket a szabályokat, igaz nem tudni, San Marinóban például mi számít profi vagy amatőr státusznak.
"A szabályozás miatt nem számíthattunk például a megyei elsőosztályú bajnok Ménfőcsanak kapusára, Ficsór Dávidra, aki egyszer már játszott az NB I-ben, de mivel eligazolt a megyéből, a decemberben még a csapatunkat erősítő Giczi Balázs kapussal sem számolhatunk a csehországi csoportkörben - tette ezt már hozzá Horváth Dénes a Nyugat-dunántúli válogatottat edzője. - A nagyobb gond, hogy az említett megyei bajnokcsapat ugyanekkor, most hétvégén játssza az NB III-as osztályozó visszavágóját Salgótarjánban, így le kellett mondanunk a Ménfőcsanak játékosairól is. Ezzel együtt célunk, hogy tovább jussunk a csoportból, szeretnénk ott lenni a várhatóan ősszel rendezendő nyolcasdöntőben" - fogalmazott Horváth Dénes.
A Nyugat-dunántúli régió válogatott kerete: Csete Zoltán, Füleki Norbert, Schillinger Richárd, Virág Ádám, Vojnisek Tamás (Lipót), Kapa Márkó, Kapa Martin, Rigó Dávid, Vörös Torma Martin (Nyúl), Honyák Máté, Kelemen Dávid (SFAC), Nagy László (Öttevény), Horváth Patrik (Kapuvár), Lizák Péter, Steinbach Gergő (Majosi SE), Kiss Patrik (Dunaföldvár), Klézl Tamás (Bátaszék), Ledneczki Gergő (Tolna VSE). Szakmai stáb: Bazsánt József csapatmenedzser, Horváth Dénes vezetőedző, Ördög József pályaedző, Cseri Mihály kapusedző, Csáki László erőnléti edző, dr. Kovács Gergely csapatorvos, Komendát Attila masszőr.
A magyar csapat programja: június 14., csütörtök, 17 óra: Magyarország-San Marino (Trutnov, Vrchlabí-stadion). Június 17., vasárnap, 11 óra: Magyarország-Bosznia (Trutnov, Ozvobozeni-stadion). Június 20., szerda, 17 óra: Csehország-Magyarország (Trutnov, Ozvobozeni-stadion).


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

2024-04-03 14:25:24

Fegyelmi határozat (Április 3.)

Szponzorok