Ellenőrzik az elektronikus számlákat

2018. október. 01., 14:47   |    

Ellenőrzik az elektronikus számlákat

Felhívjuk figyelmüket, hogy a mai napon az MLSZ, a TAO pályázati felületen az alábbi közleményt tette közzé

Tisztelt Sportszervezetek!

Az elektronikus számlák elszámolásával kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket.

Az elektronikus aláírás törvény 4. § (3) bekezdése alapján az elektronikus számlák vonatkozásában kizárólag az elektronikus formában létező – elektronikus aláírással és időbélyegzővel ellátott – számlák tekinthetők hiteles elektronikus számlának.

A 107/2011. (VI. 30.) Korm. rendelet 11. §-a szerinti záradékolásnak az elszámolásra benyújtott eredeti számviteli bizonylaton kell megtörténnie.

Ebből következően az elektronikus számla kinyomtatott, majd papír alapon záradékolt módozata eredeti hiteles dokumentumként nem használható.

Az elszámolási rendszerbe eddig feltöltött és elszámolt elektronikus számlákat egyedileg ellenőrizzük és hiánypótlás keretében hívjuk fel a figyelmet a számla és a záradékolás hitelességének igazolására.

Amennyiben az ellenőrzés megállapítja, hogy az elszámolás során nem valós bizonylatok kerültek elszámolásra, vagy okirat hamisítás gyanúja merül fel, az ellenőrző szervezet az érintett tétel elutasítása mellett hatósági vizsgálatot is kezdeményez.

Az elektronikus számlák Korm. rendeletnek is megfelelő elszámolásának módjára vonatkozóan az érintett szervekkel egyeztetéseket kezdeményeztünk.

Fentiek miatt a 2018.október 1-jét követően kiállított elektronikus számlák TAO támogatás elszámolására egyelőre (határozatlan ideig) nem használhatók.

Kérjük a tisztelt Sportszervezeteket, hogy ezt követően elektronikus számlát (E-számla) csak abban az esetben fogadjanak be, amennyiben azt TAO elszámolásra nem kívánják benyújtani, vagy kérjék a szállítót „hagyományos” számla kiállítására.

TAO Ellenőrzési Osztály


További hírek

Közérdekű
Bozsik Egyesületi Program felfüggesztése

2021-03-01 11:49:22

Bozsik Egyesületi Program felfüggesztése

Az alábbi tájékoztatást adjuk a Bozsik Egyesületi Program résztvevői számára.

Közérdekű
Sportfejlesztési programok értékelési alapelvei

2021-02-15 13:40:51

Sportfejlesztési programok értékelési alapelvei

Beadási határidő: 2021. február 28.

Közérdekű
Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken

2020-10-24 09:19:42

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken

Október 23-tól kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, így a sportrendezvényeken is a Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent kormányrendelet szerint.

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok