Elkészültek a megyei I. és II. osztályú bajnokságok csoportbeosztásai

2020. július. 23., 09:52   |    

Elkészültek a megyei I. és II. osztályú bajnokságok csoportbeosztásai

A Fellebbviteli Bizottság a Megyei I. osztály mezőnyét legfeljebb 16 csapatra, a Megyei II. osztály létszámát pedig legfeljebb 48 csapatra töltötte fel.

A Versenybizottság a Versenyszabályzatban (továbbiakban LVSZ) foglaltak szerint, valamint az MLSZ Elnökségének pótlicenc eljárásra lehetőséget nyújtó határozata alapján az érintett egyesületek részére a felkérést elküldte.
Az amatőr licenccel rendelkező DAC Nádorváros 1912 és a Fertőmenti Sportclub Hegykő vállalta a Megyei I. osztályban szereplést, míg az ugyancsak licenccel rendelkező Koroncó KSSZE nem kívánt élni a magasabb osztályban szereplés lehetőségével.
A Versenybizottság a Megyei II. osztályú bajnokság 1-6 helyezett csapatai számára küldött felhívást a LVSZ szerint pótlicenc eljárás kezdeményezésére, de egyik egyesület sem élt a lehetőséggel, így a feltöltési sorban a licenccel rendelkező MTE 1904 Kft következett, akik szintén nem éltek a Megyei I. osztályban szerepléssel, viszont az eredetileg Megyei III. osztályra nevező, szintén licenccel rendelkező ETO Futball Kft vállalta a Megyei I. osztályt, így alakult ki a 16 csapatos mezőny.
A tavalyi bajnoksághoz képest az SC Sopron NB III-ban versenyez, míg a Beled és az Öttevényi TC a Megyei III. osztályban.

A Versenybizottság az alábbi csapatoknak engedélyezte, hogy - magasabb osztályban versenyeztetett utánpótlás csapatok okán - ne versenyeztessenek U19/U16 csapatokat:
Csornai SE, ETO Akadémia, Bácsa FC, Gyirmót FC, Soproni FAC, MTE 1904, Petőfi Sportkör Lipót

A Megyei I. osztályban a Bácsa FC előmérkőzéseként (3 órával korábbi kezdéssel) a Győrújfalu SE U19-es csapata fog versenyezni, Csornai SE előtt ugyanilyen feltételekkel a Beled 1912 SE U19-es csapata versenyezhet.
A Gyirmót FC U19-es csapatot is versenyeztet a 2020-21-es bajnokságban.
A Megyei I. osztályú U19-es bajnokságban a Soproni FAC és az ETO Akadémia aktuális ellenfele szabadnapos lesz.

A Megyei II. osztályban az alábbi változások történtek:
A DAC Nádorváros 1912 és az FSC Hegykő a Megyei I. osztályban versenyez tovább, míg a Bajcs SE és a Nagyszentjános SC a Megyei III. osztályra nevezett.
A Megyei III. osztályú egyesületek a LVSZ szerint felkérést kaptak a Megyei II. osztályú szereplésre, közülük a Levél KSE és a Lövő SE vállalta a Megyei II. osztályban versenyzést, így alakult ki a Megyei II. osztály 44 csapatos mezőnye, amelynek csoportjait a Versenybizottság a versenyeztetési -, és területi elvek figyelembevételével alakította ki.

A Petőfi Sportkör Lipót és a MITE együttműködési megállapodása okán a Megyei II. osztályban a Petőfi Sportkör Lipót II. és a Megyei III. osztályban a Petőfi Sportkör Lipót III. a MITE pályán játssza mérkőzéseit.
A Megyei II. osztályú U19-es bajnokságban a Petőfi Sportkör Lipót/MITE és az MTE 1904 B csapatának aktuális ellenfele szabadnapos lesz.

A Megyei III. osztályban az alábbi változások történtek az előző bajnoki szezonhoz képest:
A Babót SE és a Magyarkeresztúr KSE a bajnokságból visszalépett.
A Levél KSE és a Lövő SE a Megyei II. osztályban versenyez.
A Beled 1912 SE, az Öttevény TC, a Bajcs SE és a Nagyszentjános SC magasabb osztályból érkezik a Megyei III. osztályba.
A Bajcs SE mivel vissza nevezett, II. csapatot nem versenyeztet.
Új csapatként a Nyalka SK csatlakozott a mezőnyhöz, hazai mérkőzéseit Tápon rendezi.
Sajnos sok egyesület nem tudta vállalni a tartalékcsapat szerepeltetését, illetve még a napokban tudnak végleges választ adni, ezért a Megyei III. osztály csoportbeosztásait előre láthatólag jövő hét elejéig küldjük ki.
Az Öregfiúk, Női kispályás bajnokság, és a korosztályos (U-16, U14-es) bajnokságokról szintén jövő héten várható tájékoztatás

A sorsolási tervezeteket és a Ligaértekezletek időpontjait előreláthatólag jövő héten fogjuk küldeni.

Mellékelten küldöm a Megyei I. osztály teljes csapatlistáját, valamint a Megyei II. osztály csoportbeosztásait.


Letölthető dokumentumok


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

Szponzorok