Elismerés egy életért

2016. február. 16., 16:07   |    

Elismerés egy életért

Meghatódva állt a győri sportgála közönsége előtt, pedig életében hozzászokhatott a szerepléshez: Várnagy András 73 éves tanár, a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának volt vezetője életműdíjat vehetett át a jeles eseményen.

Évente odaítéli az életműdíjat a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány, amelyet olyanok kapnak meg, akik korábban önzetlenül is dolgoztak a sportban. Idén a választás Várnagy Andrásra esett és a munkásságát ismerők szerint a díj méltóbb helyre nem is kerülhetett volna. Fiatalkorának főbb állomásai Pápához és Győrhöz kötik, így frissen végzett testnevelő tanárként boldogan vállalt állást a győri Engels-iskolában. Hatalmas lelkesedéssel vetette bele magát a munkába. „Nem mostanában történt mindez, mert 1964-et írtunk – mondja, majd így folytatja az emlékezést: – A kollégáimmal, Váginéval és Gyimes Győzővel mi már akkoriban megvalósítottuk a mindennapos testnevelést. Igaz, csak a kiválasztott gyerekeknek, akik délután az ETO-ban, a Dózsában, a Spartacusban is edzettek. Pályákat építettünk, versenyekre jártunk, életem egyik nagyon szép időszaka volt.” Kilenc évet tanított az iskolában, amikor 1973-ban Kránitz István, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola tanszékvezetője felkérte, legyen a munkatársa. „A KTMF-en, majd jogutódján, a Széchenyi-egyetemen tanítottam 2008-ig, a nyugdíjba vonulásomig – folytatja Várnagy András. – Közben 2006-ig a Testnevelési és Sportközpont vezetője voltam. A nálunk alkalmazott követelményorientált győri modellt, amely négy részből áll – úszás, állóképesség, erő, egy sportág megismerése –, még ma is mintaként emlegetik a felső- oktatásban.” Várnagy András edzőnek is kiváló volt, a főiskola labdarúgócsapatával négyszer nyerte meg az egyetemi-főiskolai országos bajnokságot. Közben a KTMF éveken át a megyei első osztály megbízható résztvevője volt. „A labdarúgás mindig fontos szerepet játszott az életemben, ezért is vállaltam örömmel különböző tisztségeket a megyei szövetségben. Azzal vált teljessé az életem” – említi végül az életműdíjas Várnagy András. (Papp Győző, Kisalföld)

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok