Dicséret és taps volt az úr

2018. november. 21., 10:35   |    

Dicséret  és taps volt az úr

Rangadóra készült a hűség városa az elmúlt hétvégén. Sűrű sorokban érkeztek is a lelátóra a szurkolók.

Ha nem is voltak annyian, mint amikor Deák Gábor, Nagy Jenő, Majoros Zoltán vagy éppen Tóth Mihály, Huszti Szabolcs, Feczesin Róbert futballozott itt az SLC és a Matáv színeiben – ezen a szinten sokan voltak kíváncsiak a két csapatra.
A megyei első osztály jól szereplő újonca, a második helyezett SC Sopron a hibátlan listavezető Lipót-Pékséget látta vendégül.
„A Balatonról érkeztem, mert ezt a meccset nem lehet kihagyni” – magyarázta Bolla Péter, az MLSZ megyei társadalmi elnöke, aki mellett Horváth László igazgató foglalt helyet a lelátón. Dr. Deák Ferenc volt játékvezető balfi pihenését megszakítva Székely György ellenőrrel együtt érkezett a mérkőzésre.
A piros-fehérek fiatalos lendülettel estek ellenfelüknek, de a jobb erőkből álló és rutinosabb Lipót könnyedén átvészelte a kezdeti rohamokat, majd Varga Tamás közeli góljának köszönhetően megszerezte a vezetést.
„Negyven métert szállt a labda a kapu előtt, erre ki kellett volna jönni Tóth Olivérnek” – jegyezte meg egy szakértő a nézőtéren.
A második félidőben aztán kétszer is járt a taps a hazai kapusnak, mert nagy bravúrral hárította a lipóti akciókat.
A Sopronból Kocsis Ármin duplázott, de ez is kevés volt az üdvösséghez, mert a Lipótból a két Dávid – Zimonyi és Rigó –, valamint Vörös Torma Martin is betalált a hazai kapuba. Az osztályhoz képest színvonalas összecsapáson, amikor 3–2-nél a hazaiak előtt felcsillant a remény egy jobb eredmény elérésére, villámgyorsan gólt lőtt a Lipót és ezzel tulajdonképpen véglegesen rendezte a pontok sorsát (4–2). Megérdemelten nyerte a rangadót a szigetközi gárda.
„Pedig nem is játszottunk jól – hangoztatta mosolyogva Tóth Péter, a Lipót főszponzora, miközben a meccs után fogadta a győzelmi gratulációkat. – A Sopron annyit lőtt kapura és annyi gólt szerzett, mint a korábbi tizennégy ellenfelünk összesen” – tette hozzá.
Valóban, hiszen a zöld-fehérek a hét végéig mindössze két találatot kaptak, csakúgy, mint most Sopronban és így imponáló 94–4-es gólkülönbséggel, hatpontos előnnyel vezetik a bajnoki táblázatot.
Sportszerű gesztusként Tóth Péter belátogatott a soproni öltözőbe és gratulált a hazai együttesnek is. Azt mondta, reméli, hogy másfél év múlva a két csapat az NB III-ban találkozik majd.
Mert az szinte biztosra vehető, hogy a Lipótot ebben az osztályban idén senki nem tudja megállítani és a bajnokság utáni osztályozón is nagy esélye van a továbbjutásra.
Sopronban egy kicsit szomorkodtak a vereség miatt, de a csapat emelt fővel veszített, meg is tapsolták a szurkolói.
„Egy jobb erőkből álló Lipóttól kaptunk ki – fogalmazott Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke. – Örvendetes, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak ránk. Építkezünk tovább, tavasszal szeretnénk folytatni az eddigi jó szereplésünket.”
(Papp Győző, Kisalföld)


Címkék:

További hírek

Bajnokság
A hétvégi program (december 16.)

2018-12-14 10:51:09

A hétvégi program (december 16.)

A megyei csapatokat érintő bajnokságok eredményei.

Bajnokság
A hétvégi eredmények (december 9.)

2018-12-07 11:06:54

A hétvégi eredmények (december 9.)

A megyei csapatokat érintő bajnokságok eredményei.

Bajnokság
Licencmegújító tanfolyam Budapesten

2018-12-05 11:02:03

Licencmegújító tanfolyam Budapesten

Licencmegújító, kredites tanfolyamra várják a régió edzőit Budapesten

Bajnokság
A hétvégi eredmények (december 1-2.)

2018-11-30 15:09:17

A hétvégi eredmények (december 1-2.)

A megyei csapatokat érintő bajnokságok eredményei.

Értesítők, információk

2018-12-04 11:14:13

Fegyelmi határozat (december 4.)

Szponzorok