Dicséret és taps volt az úr

2018. november. 21., 10:35   |    

Dicséret  és taps volt az úr

Rangadóra készült a hűség városa az elmúlt hétvégén. Sűrű sorokban érkeztek is a lelátóra a szurkolók.

Ha nem is voltak annyian, mint amikor Deák Gábor, Nagy Jenő, Majoros Zoltán vagy éppen Tóth Mihály, Huszti Szabolcs, Feczesin Róbert futballozott itt az SLC és a Matáv színeiben – ezen a szinten sokan voltak kíváncsiak a két csapatra.
A megyei első osztály jól szereplő újonca, a második helyezett SC Sopron a hibátlan listavezető Lipót-Pékséget látta vendégül.
„A Balatonról érkeztem, mert ezt a meccset nem lehet kihagyni” – magyarázta Bolla Péter, az MLSZ megyei társadalmi elnöke, aki mellett Horváth László igazgató foglalt helyet a lelátón. Dr. Deák Ferenc volt játékvezető balfi pihenését megszakítva Székely György ellenőrrel együtt érkezett a mérkőzésre.
A piros-fehérek fiatalos lendülettel estek ellenfelüknek, de a jobb erőkből álló és rutinosabb Lipót könnyedén átvészelte a kezdeti rohamokat, majd Varga Tamás közeli góljának köszönhetően megszerezte a vezetést.
„Negyven métert szállt a labda a kapu előtt, erre ki kellett volna jönni Tóth Olivérnek” – jegyezte meg egy szakértő a nézőtéren.
A második félidőben aztán kétszer is járt a taps a hazai kapusnak, mert nagy bravúrral hárította a lipóti akciókat.
A Sopronból Kocsis Ármin duplázott, de ez is kevés volt az üdvösséghez, mert a Lipótból a két Dávid – Zimonyi és Rigó –, valamint Vörös Torma Martin is betalált a hazai kapuba. Az osztályhoz képest színvonalas összecsapáson, amikor 3–2-nél a hazaiak előtt felcsillant a remény egy jobb eredmény elérésére, villámgyorsan gólt lőtt a Lipót és ezzel tulajdonképpen véglegesen rendezte a pontok sorsát (4–2). Megérdemelten nyerte a rangadót a szigetközi gárda.
„Pedig nem is játszottunk jól – hangoztatta mosolyogva Tóth Péter, a Lipót főszponzora, miközben a meccs után fogadta a győzelmi gratulációkat. – A Sopron annyit lőtt kapura és annyi gólt szerzett, mint a korábbi tizennégy ellenfelünk összesen” – tette hozzá.
Valóban, hiszen a zöld-fehérek a hét végéig mindössze két találatot kaptak, csakúgy, mint most Sopronban és így imponáló 94–4-es gólkülönbséggel, hatpontos előnnyel vezetik a bajnoki táblázatot.
Sportszerű gesztusként Tóth Péter belátogatott a soproni öltözőbe és gratulált a hazai együttesnek is. Azt mondta, reméli, hogy másfél év múlva a két csapat az NB III-ban találkozik majd.
Mert az szinte biztosra vehető, hogy a Lipótot ebben az osztályban idén senki nem tudja megállítani és a bajnokság utáni osztályozón is nagy esélye van a továbbjutásra.
Sopronban egy kicsit szomorkodtak a vereség miatt, de a csapat emelt fővel veszített, meg is tapsolták a szurkolói.
„Egy jobb erőkből álló Lipóttól kaptunk ki – fogalmazott Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke. – Örvendetes, hogy ilyen sokan kíváncsiak voltak ránk. Építkezünk tovább, tavasszal szeretnénk folytatni az eddigi jó szereplésünket.”
(Papp Győző, Kisalföld)


Címkék:

További hírek

Bajnokság
 Amatőr C régiós tanfolyam kezdődik Pápán

2019-02-08 14:55:55

Amatőr C régiós tanfolyam kezdődik Pápán

Idén Pápán rendezik az MLSZ amatőr C régiós tanfolyamot.

Bajnokság
Átigazolási körkép - 2019

2019-01-24 12:45:04

Átigazolási körkép - 2019

Elkezdődött az átigazolási időszak, szokás szerint - gyakran frissítve - közreadjuk a csapatot váltó labdarúgók névsorát.

Bajnokság
Weitner: más ez a szerep

2019-01-24 12:42:42

Weitner: más ez a szerep

Öt hét múlva kezdődik az NB III tavaszi szezonja, amelyre már gőzerővel készül a Herold-Trans Ménfőcsanak együttese.

Bajnokság
Előrelépés és változások

2019-01-18 09:41:09

Előrelépés és változások

A Győr-Moson-Sopron megyei labdarúgás aktuális helyzetéről Bolla Péter társadalmi elnök nyilatkozott a Kisalföldnek.

Értesítők, információk

2019-01-31 09:42:48

Fegyelmi határozat (január 30.)

2019-01-16 14:08:47

Fegyelmi határozat (január 16.)

2019-01-07 16:05:29

Fegyelmi határozat (január 8.)

Szponzorok