Csornán is csendesek a pályák

2020. április. 07., 11:22   |    

Csornán is csendesek a pályák

Jelenleg öt szakosztály működik a Csornai SE berkein belül, s a labdarúgás mellett a kézilabda, a karate, a cselgáncs és a sakk is megtalálható a klub palettáján.

Az utánpótlásra is kiemelt figyelmet fordító rábaközi egyletnél jelenleg zárva van a sporttelep, üresek a pályák és az épületek, miután március 16-án a vezetőség a koronavírus-járványra való tekintettel otthoni munkavégzést rendelt el alkalmazottai és sportolói számára.
„Jelenleg minden versenyzőnk egyénileg készül, miután leállítottuk a csoportos foglalkozásokat előbb a gyerekeknél, majd a bajnokság felfüggesztésével a felnőtteknél is. Mi is arra kértük az edzőinket, hogy próbálják meg távoktatásban felkészíteni a sportolókat és folytatni a munkát” – kezdte Családi János, a klub elnöke.
„Úgy gondolom, hogy mindenkit megvisel a jelenlegi helyzet, de az egészség a legfontosabb. Ha lezárul ez az időszak, mindenkinek át kell majd gondolni a működését és a hátteret. A jegy- és reklámbevételek biztosan kiesnek, ezenfelül az önkormányzati támogatás mértéke is bizonytalan, s azt sem lehet tudni, mennyi lesz majd a társasági adóból befolyó összeg. Utánpótlás-alközpontként rengeteg edzőt foglalkoztatunk, s ha nem is kapkodunk, megbeszéltük az alkalmazottakkal, hogy meg kell
húzni a nadrágszíjat. A nem taós dolgozóink fizetését ötven százalékra csökkentettük, a többiek a tao függvényében kapják a bérüket” – folytatta a sportvezető.
A feljutásról áhítozó labdarúgóknál lehet a legnagyobb visszaesés, ahol fiatal játékosok karrierjét törheti meg a helyzet.
„Komoly jövőkép kezdett kialakulni, s a következő szezon dönti el, hogy milyen szinten folytathatjuk. Jelenleg kevés esélyt látok a bajnokság újraindítására, de biztatásképp üzenem mindenkinek, hogy a pályát gondozzuk, s készen állunk a rajtra. A focin és a kézilabdán túl a többi szakosztályunk kizárólag utánpótlás-nevelő, de a gyerekeknek is furcsa lehet, hogy nem mozoghatnak. Idővel mindenkinek egyre nehezebb a jelenlegi állapot, de ki kell tartani és utána újult erővel folytatni a munkát” – nyilatkozta Családi János.
(Kisalföld, Németh Richárd)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-05-07 14:20:17

Fegyelmi határozat (Május 7.)

Szponzorok