Befejeződtek a megyei felnőtt és utánpótlás bajnokságok

2020. május. 05., 11:33   |    

Befejeződtek a megyei felnőtt és utánpótlás bajnokságok

Az MLSZ elnöksége hétfőn döntést hozott a 2019/2020-as bajnokságokról. A tömeges érintkezés továbbra is komoly veszélyt jelent, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség arról döntött, hogy szabadtéri amatőr és utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződik.

A megyei I-II-III. osztályú felnőtt bajnokságok elmaradt és hátralévő mérkőzéseit sem rendezzük meg. A megyei I. osztályú bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnokságoknak nem lesz hivatalos végeredménye, így nem lesznek bajnokok, érmesek, végeredmény alapján feljutók és kiesők sem, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet. A megyei I. osztályú bajnokság záró táblázatainak első helyén álló csapatok, összesen húsz együttes lesz jogosult a 2020/2021-es idényben az NB III-as bajnokságba nevezni.

A 2020/2021-es idényben a megyei I. osztályú bajnokságokra a 2019/2020-as megyei I. osztályú bajnokságokban részt vett csapatok (kivéve a fentiek alapján más osztályban induló csapatokat), valamint az NB III-ból kikerült csapatok nevezhetnek.

Annak érdekében, hogy országos szinten ne növekedjen drasztikusan az érintkezések száma, minden további országos és megyei bajnokságot, kupát és grassroots tornát lezár a szövetség. Több mérkőzést nem játszanak a csapatok. A tabellák jelenlegi állapotukban rögzülnek és nincs hivatalos végeredmény, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet.

Megyénkre vonatkozóan konkrétan azt jelenti, hogy az SC Sopron nevezhet NB III-ra, rajta kívül minden megyei csapat a 2019/2020-as szezonnal azonos szintű bajnokságba jogosult nevezni nyáron.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden egyesület ugyanott köteles indulni, hiszen pl. a Megyei I.-II. osztályú csapat dönthet úgy, hogy csak alacsonyabb osztályra adja be nevezését, és így lehetőség nyílhat a szokott módon a Megyei I., II. osztályú bajnokságok létszámának feltöltésére - e folyamat az illetékes szakbizottságok hatáskörébe tartozik.

Az MLSZ nem javasolja az amatőrök számára a közös edzések elkezdését, de mivel a vonatkozó Kormányrendelet erre lehetőséget ad, így minden egyesület saját belátása, és a sportpálya tulajdonosának hozzájárulása szerint saját hatáskörben dönthet erről.

Az MLSZ Elnökségének határozatáról bővebben itt olvashatnak: http://dokumentumtar.mlsz.hu/index2.htm

Horváth László, igazgató


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

Szponzorok