Beállította édesapja hétgólos rekordját

2019. március. 06., 13:24   |    

Beállította édesapja hétgólos rekordját

Hétvégén hét gólt lőtt egy mérkőzésen a megyei első osztályban szereplő Kapuvár játékosa, Tar Péter.

Érdekesség, hogy édesapja is szerzett már egyszer bajnokin - mintegy tizennégy évvel ezelőtt - ugyanennyi találatot.
A Kapuvár magabiztos 12–0-ás győzelmet aratott múlt vasárnap a Fertőszentmiklós ellen a megyei első osztályú pontvadászatban. Az egy tucat találatból a 20 esztendős Tar Péter egymaga hetet szerzett.
„Természetesen nagyon örülök, hogy sikerült ennyi gólt lőnöm, de azért azt tudni kell, hogy a Fertőszentmiklós nem tartozik a csoport legjobb csapatai közé, gyakran szenved nagy különbségű vereségeket. Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz helyzetben van a csapat, de szimpatikus, hogy a játékosok így is vállalják a mérkőzéseket, s remélhetőleg végigküzdik a bajnokságot" – árulta el a fiatal játékos, aki felnőttbajnokságban először szerzett ennyi találatot egy mérkőzésen.
A két Tar. Mindketten lőttek már hét gólt egy bajnoki mérkőzésen.
„Öt-hat gólt többen is lőttek ebben az idényben a Fertőszentmiklósnak, de úgy tudom, hetet még senki. Azért is örülök a hét találatnak, mert korábban édesapám is lőtt már ugyanennyi gólt egy meccsen. Otthon meg is van a cikk, ami akkor jelent meg a Kisalföldben."
Az idősebb Tar Péter nem hétköznapi teljesítményéről mintegy tizennégy évvel ezelőtt számoltunk be („Hetet egy csapásra" – Kisalföld, 2005. június 14.), amikor a Koroncó csatára a Kunsziget elleni 8–4-es megyei első osztályú bajnokin talált hétszer a kapuba. A kis Péter akkor volt hétéves.
„Mondtam is apunak a mostani meccs után, hogy beállítottam a gólrekordját – tette hozzá a fiatalabb Péter, aki az ETO-ban nevelkedett, majd hosszabb ideig Gyirmóton is futballozott. – Édesapámmal gyakran nézünk együtt meccseket, mindketten Barcelona-szurkolók vagyunk és sokat beszélgetünk a fociról. Meghallgatom, amiket mond, de bevallom, néha már túlzásba is viszi a tanácsait."
„Csak azt szeretném, hogy minél jobb futballista legyen – mondja mosolyogva ezt már az idősebb Péter, akinek édesapja az a Tar István, aki korábban sportvezetőként egészen az NB III-ig vezényelte a ménfőcsanaki futballcsapatot. – Sokan hívtak hétfőn, s nekem gratuláltak, mert azt hitték, én rúgtam a hét gólt. Én már nem focizok, de ha tehetem, a fiamnak a pálya széléről drukkolok, sajnálom, hogy a legutóbbi meccsén nem lehettem ott. Nagyon büszke vagyok rá, s remélem, még jobb labdarúgó lesz, mint én voltam. Középpályásként lőtt már eddig húsz gólt a bajnokságban, ami azt hiszem nem rossz teljesítmény."
(Szeitz Tibor, Kisalföld)


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

2024-04-09 15:17:31

Fegyelmi határozat (Április 9.)

2024-04-03 14:25:24

Fegyelmi határozat (Április 3.)

Szponzorok