Apák-fiúk egy csapatban

2019. augusztus. 28., 14:01   |    

Apák-fiúk egy csapatban

Két apa-fia páros tagjai is pályára léptek múlt hétvégén a megyei I. osztályú Pannonhalma csapatában.

Alacsonyabb szinten nem ritkaság, hogy apa-fia egy csapatban futballozik, a Kisalföldben több ilyen párosról is beszámoltunk. A várbalogi Németh famíliáról már többször írtunk, a megyei III. osztályú csapatban az édesapa és két fia évek óta együtt játszanak, Győrságon pedig a Szédelyi família családfője és fia léphettek nemrég pályára azonos szerelésben.
Arra azonban talán még nem volt példa, hogy két apa-fia páros is egy csapatban szerepeljen, s bár a megyei I. osztályú pannonhalmi együttes simán kikapott Gyirmóton, a Baki és a Csollány család számára ez a mérkőzés mindenképp emlékezetes marad, ugyanis mindkét famíliából szerephez jutott apa és fia.
A fiatalabb Baki Balázs a Pannonhalma egyik kapusa (érdekesség, hogy a csapat másik hálóőre az ETO-játékos Szánthó Regő ikertestvére, Szánthó Elemér), hatévesen kezdett el futballozni, az Üstökös és a Gyirmót után már három éve a Pannonhalma játékosa.
„Igaz, ritkán, de előfordult már, hogy az édesapámmal együtt léptünk pályára, a két duó azonban most szerepelt először egy meccsen – árulta el a húszesztendős játékos. – Három éve az utánpótláscsapatban játszottunk először együtt az édesapámmal. Furcsa a szituáció, de mindig megpróbálom elvonatkoztatni magam a családi köteléktől, úgy tekintek a pályán az édesapámra, mint a többi csapattársamra. Általában megbeszéljük a meccsek tanulságait, de sosem a lefújás után, várunk ezzel addig, amíg kicsit lehiggadunk” – tette hozzá az ifjabbik Baki.
A 47 éves édesapa természetesen nagyon büszke a fiára:
„Soha nem erőltettem, hogy a fiam labdarúgó legyen, s külön örülök, hogy kapus lett. Gyakran megdicsérem, de jó értelemben a kritikusa is vagyok, mert csak így fejlődhet. Három éve én csábítottam haza Gyirmótról, amit azt hiszem, nem bántunk meg. Furcsa érzés, s nagyon örülök, hogy régi csapattársammal, Csollány Balázzsal együtt megélhettük, hogy a fiainkkal egy csapatban szerepelhetünk” – említette idősebb Baki Balázs.
A 43 éves Csollány Balázs azt mondja, számára mindig különleges érzés a fiát a pályán látni:
„Főleg ugyanabban a csapatban, ahol én is játszom. Egyelőre egyszerre még nem szerepeltünk, Gyirmóton engem már lecseréltek, amikor a fiam a pályára lépett, de talán a mostani hétközi fordulóban, mivel sok a sérült, megadatik ez is. Bár Milán fiatal, a koránál érettebben futballozik, de még sokat kell fejlődnie. Tehetséges játékos, de ezt nem mindenhol értékelték, a lényeg, hogy most nagyon jól érzi magát Pannonhalmán” – tette hozzá az édesapa.
A mindössze 15 éves Csollány Milán elárulta, édesapja az egyik példaképe.
„Az ő hatására kezdtem el futballozni, igaz, én csatár lettem, ő pedig középpályás. Sokszor és sokat beszélgetünk a fociról, s mindig megfogadom a tanácsait. Várom, hogy együtt is pályán is lehessünk.”
(Szeitz Tibor, Kisalföld)

Előrehozott bajnoki mérkőzésen: SC Sopron–Pannonhalma 3–0 (1–0). Gsz.: Gere, Tóth A., Horváth D.


További hírek

Bajnokság
Az elődöntőket sorsolták a Keglovich kupában

Értesítők, információk

Szponzorok