Álmai gólját lőtte: a félpályáról talált be

2016. február. 16., 16:16   |    

Álmai gólját lőtte: a félpályáról talált be

Nagyszerűen mutatkozott be Mosonmagyaróvárott Magasföldi József. A rutinos támadó három gólt lőtt új csapatában, közülük az egyiket a félpályáról szerezte.

Látványos győzelemmel kezdte a tavaszi szezont az NB III-ban szereplő Futura Mosonmagyar- óvár. A Lajta-parti együttes 6–2-re győzte le a Puskás Akadémia harmadosztályú alakulatát. A meccs hőse az élvonalat is megjárt Magasföldi József volt. A csapatba télen érkező rutinos támadó három gólt lőtt, ráadásul az egyiket a félpályáról szerezte. „Minden labdarúgó ilyen bemutatkozásban reménykedik, s természetesen én is bíztam benne, hogy jól megy majd a játék. Így utólag is úgy vélem, ennél is  fontosabb volt, hogy sikerült mind a három pontot otthon tartani” – kezdte szerényen Magasföldi József. A mérkőzés egyébként  nem úgy  kezdődött, ahogy azt Mosonmagyaróváron várták. A vendégcsapat a meccs elején kétgólos vezetéshez jutott. Magasföldi szerezte a szépítő, majd az egyenlítő találatot is. „Kicsit mi is meglepődtünk, hogy milyen gyorsan hátrányba kerültünk. Nyilván az ellenfélnek is mély volt a talaj, de tény, hogy nagyon keveset tudtunk csak normál füvön együtt gyakorolni. Fel kellett vennünk a ritmust, meg kellett találni a Puskás Akadémia játékának ellenszerét. Tőlünk, rutinos játékosoktól természetes, hogy többet várnak,  a szabadrúgásgólom után pedig nem is volt kérdés, hogy elvállalom a tizenegyest is” – tette hozzá a csatár, aki a szünet után aztán olyan gólt is lőtt, amelyet még sokáig fognak emlegetni a Lajta partján. „A kezdőkör közelében Laki Balázstól kaptam meg a labdát. A szemem sarkából láttam csak, hogy kint áll a kapus. Megpróbáltam átívelni felette, s szerencsére sikerült. Az igazság az, hogy  pályafutásom alatt értem el jó pár találatot, de már nagyon régóta szerettem volna  egy ilyen gólt lőni. Emlékszem, korábban Dvéri Zsolt szerzett ilyet  egy Zalaegerszeg–Újpest rangadón. Akkor elhatároztam, hogy valamikor én is lövök majd egy hasonlót.” Magasföldi szerint jó úton indult el a mosonmagyaróvári együttes. „Igaz, hogy jól igazoltunk, de nem úgy mondanám, hogy erős csapat a miénk, hanem hogy jó erőkből álló együttes lett a Mosonmagyaróvár. Nagyon jól kezdtünk, de még sokat kell  dolgoznunk, mert nem lesz könnyű jól teljesítenünk ebben az erős harmadosztályú bajnokságban. Nekünk most lesz egy hét  szünet a pontvadászatban, amit én amúgy nem nagyon szeretek, de  így legalább lesz egy kis idő, hogy tovább finomíthassuk  a csapatunk játékát.”

További hírek

Általános
Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

2023-12-04 11:20:50

Sikeresen szerepelt csapatunk a Területi Amatőr Válogatottak Tornáján

December 2-3-án került megrendezésre Gyirmóton az Alcufer Stadionban, valamit a győri DAC pályán a Területi Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornája (TAVONT).

Általános
2021/2022 TAO kérelmi felület

2021-02-19 15:02:40

2021/2022 TAO kérelmi felület

Megnyílt a 2021/2022-es Elektronikus Kérelmi Rendszer

Általános
A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

2020-12-08 09:13:11

A SFAC család ebéddel kedveskedett a soproni mentősöknek

A megyei első osztályban szereplő SFAC labdarúgók és stábtagok kezdeményezésére hétfőn a SFAC 1900 SE „főzte” az ebédet a soproni mentőállomás dolgozóinak.

Általános
TAO-tájékoztató Gyirmóton

2020-02-13 15:05:31

TAO-tájékoztató Gyirmóton

Február 22-én sportfejlesztési programok benyújtása, évértékelési elvek, elektronikus aláírás, ügyfélkapus rendszer témában tartanak TAO-tájékoztatót egyesületeknek.

Értesítők, információk

Szponzorok